Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

EFL-hörnan (#20): Leeds marscherar tillsammans mot Premier League

Peter Hyllman 2019-12-07 18:02

Millwall 2-2 Nottingham Forest; Huddersfield 0-2 Leeds; Blackburn Rovers 1-0 Derby County; Cardiff 3-2 Barnsley; Fulham 1-2 Bristol City; Hull City 2-1 Stoke; Luton Town 2-1 Wigan; Middlesbrough 1-0 Charlton; QPR 2-0 Preston North End; Reading 2-3 Birmingham; Sheffield Wednesday 2-1 Brentford; samt (på söndag) West Brom vs Swansea.

https://www.bbc.com/sport/football/championship/table

KANON

Leeds. Sex vinster i rad nu för Leeds, nio matcher i rad utan förlust. Leeds marscherar onekligen tillsammans på väg mot Premier League. Åtminstone som det ser ut för närvarande, men vi har sett Leeds falla samman förut. Men det finns inga som helst tecken på det den här gången. Ett bortaderby mot Huddersfield hade annars varit ett naturligt tillfälle för Leeds att tappa poäng, istället vinner de hur stabilt som helst med 2-0, trots viktiga spelare skadade och avstängda.

KALKON

Fulham. Nog för att Bristol City är ett tufft motstånd men matchen var emblematisk för Fulhams återkommande problem att både vinna och göra mål mot just toppmotstånd i största allmänhet, och mot kompetent försvarsspel i synnerhet. Återigen kammar Fulham noll och det är en typ av förluster och poängtapp som känns onödiga på hemmaplan och som kommer att kosta Fulham i jakten på uppflyttning den här säsongen.

ANNONS

OMGÅNGENS MATCH:

Millwall 2-2 Nottingham Forest. En match som Millwall dominerade under långa stunder, så när kvitteringen kom långt in på tilläggstiden så kändes det onekligen helt välförtjänt. Lewis Grabban hade annars precis gett Nottingham Forest ledningen, efter att de vänt 0-1 i halvtid och såg ut att ta en både viktig och imponerande seger. Nu blev det inte så. Gary Rowett har gjort ett positivt första intryck med Millwall.

OMGÅNGENS:

Spelare: Lewis Grabban, Nottingham Forest. Om Nottingham Forest ska ta sig upp i Premier League igen den här säsongen så kommer Grabban vara helt avgörande. Byttes in i halvtid och med två mål på ungefär lika många bollkontakter var han så när att vinna matchen åt Forest.

Manager: Marcelo Bielsa, Leeds. Svåra omständigheter inför ett tufft Yorkshirederby borta mot Huddersfield, inte minst med lagets motor Kalvin Phillips borta. Bielsa svarade däremot för ett stycke utmärkt matchcoaching, gick ner på en trebackslinje och Leeds vann till sist matchen rätt bekvämt.

ANNONS

BTW

Eliasson. Övertygar alltmer i ett Bristol City som idag tog en imponerande seger borta mot Fulham. Eliasson svarar för mängder med assists och har liksom idag börjat addera målen till sin repertoar. Borde vara i högsta grad landslagsaktuell.

McManaman. Naturligtvis är det Callum McManaman av alla spelare som kvitterar i slutet för Luton Town mot sin gamla klubb Wigan, i den väldigt viktiga sexpoängaren i bottenstriden, som Luton till sist vinner.

Harris. Svårt att säga om Neil Harris har lyckats göra Cardiff mer sympatiska än under Neil Warnock, men helt klart mer händelserika. Två gånger om tog Barnsley ledningen men Cardiff kvitterade två gånger innan de avgjorde i slutet av matchen.

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto