Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

EFL-hörnan (#21): Leeds tar ledningen!

Peter Hyllman 2019-12-11 22:44

Bristol City 1-2 Millwall; Charlton 0-1 Huddersfield; Leeds 2-0 Hull City; Nottingham Forest 1-1 Middlesbrough; Preston North End 2-1 Fulham; Stoke 3-0 Luton Town; Barnsley 1-1 Reading; Birmingham 0-2 QPR; Brentford 2-1 Cardiff; Derby County 1-1 Sheffield Wednesday; Swansea 1-1 Blackburn Rovers; Wigan 1-1 West Brom.

https://www.bbc.com/sport/football/championship/table

KANON

Leeds. Sjunde raka segern för Leeds som i och med den segern faktiskt går upp i serieledning och dessutom har utökat försprånget ned till tredjeplatsen till elva poäng, eller möjligen nio poäng om Nottingham Forest vinner sin hängmatch. Leeds befinner sig för närvarande i ett härligt flyt, och deras ledningsmål i en tuff match mot Hull City på Elland Road kom i form av ett minst sagt bisarrt självmål. Bisarrt i meningen att det var ytterst osannolikt att bollen skulle studsa som den gjorde. Men bra lag har tur brukar det sägas.

KALKON

Fulham. Var hade Fulham egentligen befunnit sig i tabellen om det inte vore för Aleksandr Mitrovic? Att Fulham lik förbaskat ligger trea trots de senaste resultaten, där den här förlusten mot Preston North End var det senaste, kan bara betraktas som en rejäl bonus och en direkt följd av att övriga lag har sviktat även de. Hur som helst imponerar inte Fulham för närvarande.

ANNONS

OMGÅNGENS MATCH:

Brentford 2-2 Cardiff. Riktigt bra match där framför allt Brentford imponerade med ett expansivt och kreativt spel. Borde kanske ha avgjort matchen men Cardiff hängde i och lyckades reducera mitt i andra halvlek. Mycket ångest därifrån, men Brentford höll i och tog tre viktiga poäng.

OMGÅNGENS:

Spelare: Patrick Bamford, Leeds. Ovärderlig anfallarinsats av Bamford för Leeds hemma mot Hull City. Slet mest hela matchen. Framför allt insatsen vid avgörande 2-0 sticker ut där Bamford först räddar bollen på egen mållinje, därefter deltar i full fart i kontringen och är framme i straffområdet och skjuter i stolpen innan returen går i mål.

Manager: Gary Rowett, Millwall. Tung seger för Millwall borta mot Bristol City, viktig seger borta mot Bristol City för Millwall. Oväntade tre poäng för Millwall men som ändå visar att de är precis lika välorganiserade under Rowett som manager som de var under Neil Harris.

ANNONS

BTW

Woodgate. Gjorde lite väl stor sak av att Middlesbrough matchbilden till trots klarade oavgjort borta mot Nottingham Forest för att jag ska uppskatta det hela. Det var en rätt turlig poäng, kanske inte något att stoltsera alltför mycket över.

Charlton. Må vara på väg att se slutet på Roland Duchatelets infekterade ägande, men Charlton befinner sig rent fotbollsmässigt i en riktigt svag period just nu. Hemma mot Huddersfield släppte man in 0-1 på tilläggstid.

O’Neill. Till slut verkar det som om det har blivit ordning på Stoke. Michael O’Neill verkar ha fått någon form av fason på laget, även om 3-0 hemma mot Luton Town möjligen säger lika mycket om att Luton inte alls är bra just nu.

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto