POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5v

EFL-hörnan (#28): Leeds svacka fortsätter!

Fulham 1-0 Middlesbrough; QPR 1-0 Leeds; Birmingham 1-1 Cardiff; Bristol City 1-0 Barnsley; Derby County 1-0 Hull City; Huddersfield 0-0 Brentford; Millwall 2-0 Reading; Preston North End 2-1 Charlton; Sheffield Wednesday 0-5 Blackburn Rovers; Swansea 2-1 Wigan; samt (på söndag) Nottingham Forest vs Luton Town; och (på måndag) West Brom vs Stoke.

https://www.bbc.com/sport/football/championship/table

KANON

Fulham. Viktig vinst på hemmaplan för Fulham, inte minst givet att Leeds förlorade igen. Fulham spelade under långa stunder ut Middlesbrough på Craven Cottage och borde nog ha avgjort matchen redan i halvtid. Nu lyckades de inte med detta, vilket också gav Middlesbrough en väg in i matchen. Men Fulham höll 1-0 och hade de inte lyckats med det hade det känts en aning orättfärdigt.

KALKON

Sheffield Wednesday. Livet i EFL Championship verkar onekligen mycket upp och ned. Förra omgången så avverkade Sheffield Wednesday Leeds på bortaplan. Denna omgång tar de storstryk hemma på Hillsborough mot Blackburn Rovers. Visst, utvisningen på Massimo Luongo betydde mycket för matchen, men att släppa in fyra mål därefter är så klart ändå allt annat än okej.

OMGÅNGENS MATCH:

Preston North End 2-1 Charlton. Kändes på förhand som en riktigt het kandidat till intensiv fotbollsmatch och man behövde inte bli besviken. Tidig ledning för Charlton gjorde detta till en match i vilken Preston fick jaga, och jaga var just vad de också gjorde. Framgångsrikt.

OMGÅNGENS:

Spelare: Lewis Holtby, Blackburn Rovers. För ett antal år sedan hade vi nog inte gissat att vi skulle se den här spelaren i ett mittengäng i EFL Championship. Men där är han nu och där gjorde han en riktigt bra match borta mot Sheffield Wednesday.

Manager: Mark Warburton, QPR. Han har verkligen tillgång till några riktigt fina spelare i Bright Osayi-Samuel, Eberechi Eze och Nahki Wells. Matchen mot Leeds visade QPR från ett rätt fint ljus, framför allt offensivt.

BTW

Eliasson. Nicklas, som fortsätter visa att han bör vara med i EM-truppen, den här gången genom att göra det matchvinnande målet mot Barnsley i slutminuterna.

Leeds. Fullt förståeligt om ångesten nu börjar komma krypandes. Marcelo Bielsa måste få ordning på sitt lag illa kvickt.

VAR. QPR gör sitt mål mot Leeds efter dubbel hands på målskytten. Inget VAR i Football League däremot så målet stod. Av någon anledning utan någon som helst diskussion om hur fotbollen förstörs.

Publicerad 2020-01-18 kl 18:40

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå