POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5v

Hörnan (#23): Wolves nafsar Champions League i ändalykten

PL

Manager: Roy Hodgson, Crystal Palace. Fortsätter att prestera långt över förväntningarna med Crystal Palace, vars styrelse nog drar en suck av lättnad och borde ge Hodgson något riktigt fint i bonus då han räddat om inte från nedflyttning så i alla fall en mycket oviss nedflyttningsstrid. Fortsätter en märkligt bra resultatsvit i Manchester med oavgjort mot Man City.

TRE TAKEAWAYS:

Ain’t no Solskjaer... Enorm klasskillnad på Anfield och det är tunt med ursäkter för den saken även om man gärna hänvisar till skador och en tunn spelartrupp, något som däremot förvärrats av Solskjaers egna beslut. Solskjaer pratar gärna om att se långsiktigt på Man Utd, men vad ska han annars säga?! Bara genom att dingla något högst osäkert löfte om en lovande framtid framför våra näsor kan han distrahera oss från vad vi ser här och nu. Men det är ju också så att ska man vara någorlunda trovärdig på lång sikt så måste man visa åtminstone positiva tendenser i det korta perspektivet. Det krävs ett gott mått av fantasi för att se detta med Solskjaer.

Howe. Förlustraden fortsätter för Bournemouth, som nu dessutom har förlorat två matcher i rad mot andra lag under nedflyttningsstrecket. Många större chanser än så att vända på säsongen och börja sätta poäng på brädet kommer de naturligtvis inte få. Jag sa inför omgången att om Bournemouth förlorade även den här matchen så är de tvungna att agera. Vilket inte är detsamma som att de faktiskt kommer att agera. Alltmer börjar Bournemouth kännas som en klubb i förnekelse, alternativt fastsurrade kring en romantisk föreställning om lojalitet och långsiktighet som bara är en cover för gammal vanlig handlingsförlamning.

Arteta. Fem ligamatcher, varav ingen mot något direkt skrämmande motstånd, varav tre av dem på hemmaplan. Facit så här långt är en vinst, tre oavgjorda och en förlust. Visst ser spelet bättre ut initialt under Mikel Arteta, men det var väl också ett minimikrav givet hur det såg ut förut. Men givet hur andra managers hade behandlats för en svag resultatrad av det slaget är det nästan lite provocerande att se hur det gullas med Mikel Arteta i media. Allt baserat på en mycket löskokt förhoppning att han ska vara Pep Guardiolas lärjunge. Vem vet, kanske kommer Arsenal lyfta under Arteta, men det vore helt fel att säga att hans inledning direkt övertygar en om det.

J.R.

Wolves. Det har varit en rätt tuff period för Wolves med tre raka matcher utan vinst, varav två förluster, och en rätt lustig benägenhet att släppa in första målet i alldeles för många matcher de spelar. Dessutom utslagna ur FA-cupen efter omspel. Allting till tonerna av en spelartrupp som redan avverkat 39 matcher redan innan den här omgången. Det såg ut att bli en förlust till här, men liksom från ingenstans vrålade Wolves tillbaka och tog en både matematiskt och moraliskt mycket viktig seger. En seger som gör att de nu nafsar Champions League i ändalykten.

CLIFF BARNES

Man Utd. Resultatet och matchpsykologin, tillsammans med skadeläget, gör kanske att den här matchen inte känns riktigt så illa som det faktiskt är och såg ut. Man Utd var ett utspelat lag på Anfield, och även om Liverpool är ett fantastiskt bra fotbollslag just nu så är Man Utds egen mediokritet den första och främsta faktorn. En match som gav oss en mycket bra indikation på hur långt Man Utd har fallit, hur långt de har att klättra, och hur mycket mer arbete detta kommer kräva för varje dag som Man Utd envisas med att klamra sig fast vid nuvarande organisation och ledning.

OMGÅNGENS MATCH:

Southampton 2-3 Wolves. Någon frågade under lördagen när ett lag senast vände ett 0-2-underläge till vinst. Händelsevis var det Wolves för bara några veckor sedan som ju vände mot Man City. Nu var det dags för Wolves igen att göra en riktigt imponerande vändning. Återigen var Adama Traoré en av förgrundsfigurerna, den här gången med stor insats av Raul Jimenez som valde helt rätt tid att få slut på sin lilla måltorka.

BTW

10,04mm – mer än så skiljde inte mellan vinst och oavgjort för Tottenham.

Uppenbarligen har det blivit ett positivt lyft när Premier League nu anpassat sig till VAR-normen att domaren själv kan kolla på egen skärm vid sidlinjen.

Steve Cook – vilken räddning, vilket hjärnsläpp!

Ole-Gunnar Solskjaer säger att Marcus Rashford är borta några veckor. Någon timme senare kommer det fram att Rashford blir borta 2-3 månader, efter att ha tvingat spela mest hela säsongen under svåra smärtor. Bad management!

Publicerad 2020-01-19 kl 19:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå