POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5d

Hörnan (#1): Tottenham i tidigt trubbel!

Omgångens stjärna: Jeff Hendricks, Newcastle. Andra värvningar har blivit mer omtalade under sommaren för Newcastle men i premiäromgången var det dera första värvning som gjorde avgjort störst avtryck. Hendricks gjorde både mål och en i övrigt mycket tongivande insats mot West Ham, en match i vilken Newcastle mycket genom Hendricks lyckades dominera mittfältet.

Omgångens kalkon: Robin Koch, Leeds. Orsakar straffen och därmed första målet i baken för Leeds samt missar markeringen på Liverpools andra målskytt. Det får nog kallas för en riktig mardrömsdebut för Leeds nyförvärv Koch. Nu ska det inte dras för stora växlar på den saken. Andra spelare har haft förskräckliga debuter i Premier League även de men gått vidare och haft fantastiska karriärer i ligan.

Omgångens manager: Carlo Ancelotti, Everton. Everton hade den för de förväntade topplagen tuffaste öppningsmatchen, borta mot Tottenham, men fick därmed också den mest imponerande starten på säsongen. Imponerande inte minst av Ancelotti som på mycket kort tid har lyckats få bra ordning på ett helt och hållet nykomponerat och nyvärvat mittfält.

TRE TAKEAWAYS:

Tottenham i trubbel. En match är så klart bara en match, men problemet är att vi såg det komma eftersom vi har sett det så många gånger förut. Tottenham verkar inte ha blivit mer samspelta fastän en ny säsong nu påbörjats, laget är uddlösa och idelösa offensivt och José Mourinho väljer att leta efter alla andra förklaringar till detta, såsom de egna spelarna, lagets trötthet och domarna, ironiskt nog till och med Amazonserien, istället för att försöka se sanningen i vitögat. Detta har ett mycket kort bäst före-datum.

Svag start för Fulham och West Brom. Att vara nykomling i Premier League är aldrig lätt men det var en milt sagt oroväckande svag start av både Fulham och West Brom, som båda förlorade sina första matcher på hemmaplan med 0-3. Matchmönstret var dessutom liknande där lagen var med i matchen till att börja med, men föll samman efter att första målet ramlat in. Upprepar sig det mönstret många fler gånger under säsongen kommer det bli svårt för båda lagen att hålla sig kvar i Premier League.

Wolves imponerar. Måste säga att jag ändå känner mig lite orolig för Wolves inför den här säsongen. Inte för att jag tror det kommer gå riktigt illa, men att det ändå börjar bli dags för en liten baksmälla efter några strålande säsonger med många matcher. Första matchen skingrade dessa farhågor så mycket som en första match kan skingra farhågor över huvud taget, en imponerande genomförd bortavinst mot Sheffield United med två mål på mycket kort tid och därefter en helt kontrollerad matchbild.

J.R.

Arsenal. Vet inte riktigt om jag skulle köra igång hypemaskinen på lika högt varv som många andra gjorde efter att Arsenal i första matchen besegrat ett minst sagt beskedligt Fulham med 3-0. Men det var samtidigt en stabil seger, och bakom segern låg framför allt ett positivt spel. Försvaret såg inte minst stabilt ut, med ett utropstecken för nyförvärvet Gabriel Magalhaes, och anfallarna levererade även de.

CLIFF BARNES

West Ham. Riktigt kass start på hemmaplan mot Newcastle. Poäng i den matchen hade varit önskvärt givet att motståndet i de kommande sex matcherna stavas Arsenal, Wolves, Leicester, Tottenham, Man City och Liverpool, vilket mest av allt väcker frågeställningen om något lag någonsin har haft noll poäng efter sju matcher i Premier League förut. Om David Moyes är manager för West Ham samtliga dessa sju matcher återstår att se.

OMGÅNGENS MATCH:

Liverpool 4-3 Leeds. Härligt svängig match som åtminstone visade att Leeds kommer minsann inte skämmas för sitt sätt att spela fotboll den här säsongen. Alltid lite trist med sådana här matcher att Leeds i det här fallet ska behöva nöja sig med att få höra att de i alla fall spelade bra, men så blir det ibland. Kritiken mot Leeds försvarsspel borde ta med i beräkningen att det var ett helt färskt mittbackspar, som totalt har spelat typ fem minuter i a-laget förut, och deras första match var alltså borta mot Liverpool. Det kommer bli betydligt bättre.

BTW

Bra start för de föruttänkta skytteligaledarna såsom Jamie Vardy, Mohamed Salah, Pierre-Emerick Aubameyang etc.

Man City vs Aston Villa och Burnley vs Man Utd är de båda uppskjutna matcherna från den första omgången.

”I can’t coach referees!” – När inte den här typen av offentliga uttalanden bestraffas hårdare, eller alls, kan inte Premier League hävda att de skyddar sina domare.

Den nya handsregeln gav intressanta utfall redan första omgången. Arsenals andra mål hade exempelvis inte godkänts förra säsongen, då bollen tog på övre delen av överarmen.

Mycket surr just nu om Gareth Bale till Man Utd. Precis som väntat.

Veckans mest väntade: Adam Lallana går av skadad efter mindre än en halvlek av säsongen.

Publicerad 2020-09-14 kl 22:56

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto