Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hörnan (#6): Det tog sex omgångar för alla lag att förlora minst en match!

Peter Hyllman

Omgångens stjärna: Patrick Bamford, Leeds. Öser in mål för Leeds för närvarande och sätter alla på skam som gjorde sig lustiga över hur en spelare som kändes alldeles för ineffektiv redan i EFL Championship skulle klara sig i Premier League. Kanske säsongens utropstecken hittills.

Omgångens kalkon: Raheem Sterling, Man City. Möjligen en smula orättvist, men det är en omgång när inga riktiga kalkoner har vågat visa sina trynen. Sterling hade en riktigt svag match för Man City, trög och ineffektiv, och var ett stort skäl varför Man City trots massor av bollinnehav aldrig kändes särskilt farliga.

Omgångens manager: Ralph Hasenhüttl, Southampton. Southampton var kanske det första laget den här säsongen som fick Everton ur rytmen och fick Everton att nästan se dåliga ut. Southampton blev första laget att vinna mot Everton, och det var liksom aldrig något snack om saken.

TRE TAKEAWAYS:

ANNONS

Uddlöst och idélöst Man Utd! Frank Lampard hade uppenbarligen bestämt sig för att den här matchen var viktigare för Chelsea att inte förlora än att inte vinna. Alltså valde han en betydligt mer konservativ matchplan än normalt. Problemet är att detta till synes räcker för ett något så när kompetent fotbollslag för att Man Utd helt enkelt inte ska lyckas göra mål på dem. Det finns en brist på fantasi och systematik i Man Utds offensiv som inte har med spelarna att göra utan med kvaliteten på lagets spelidé.

Prettomanagerna presterar! Marcelo Bielsa coachar hem en 3-0-seger mot dittills obesegrade Aston Villa och Ralph Hasenhüttl mastermindar Southamptons 2-0-vinst mot ligaledarna Everton. Samtidigt så leder trots allt Everton ligan med Carlo Ancelotti som manager. Det var en bra omgång för Premier Leagues prettomanagers, de här som det är jäkligt coolt och inte så mycket mainstream att beundra. Något visar detta även på hur väldigt jämn ligan är för närvarande.

ANNONS

Reality check för Arsenal! Säsongen har balanserat på en skör tråd för Arsenal så här långt. Vinster mot motståndare de förmodligen skulle vinna, men inga övertygande vinster precis. Förluster mot motståndare mot vilka Arsenal rimligtvis borde förlora. Mot Leicester hade Arsenal chansen att visa mot en direkt konkurrent vad de ville med den här säsongen. Spelmässigt var det mixade resultat, en bra första halvlek följdes upp av en svagare andra halvlek, men till slut var det lite typiskt nog Leicester som vann matchen.

J.R.

Leeds. Aston Villa har lyckats ta flera lag med överraskning hittills under säsongen, men Leeds hade uppenbarligen scoutat dem väldigt väl. Kanske är det inte att förvånas över när det gäller just Leeds och Marcelo Bielsa. Vi har sett stora segrar hittills den här säsongen som i hög grad har känts som tillfälligheter, i viss utsträckning i alla fall. Men det här var ingen tillfällighet. Tvärtom kändes det som om Leeds visste precis vad de skulle göra och genomförde det närmast till perfektion.

ANNONS

CLIFF BARNES

Fulham. Siffrorna smickrar onekligen Fulham, och det är ju ingen kul sak att säga när siffrorna visar 1-2 hemma mot Crystal Palace. Matchbilden var nog snarare annars närmare 0-3 eller 0-4. Fulham har hittills tagit en poäng på sex omgångar, och det är en av de svagaste poängskördarna på länge. Sheffield United har tagit lika få poäng, men till skillnad från Sheffield United så finns just inga tendenser att Fulhams resultat kan vara på väg att vända.

OMGÅNGENS MATCH:

Southampton 2-0 Everton. I vad som var en ganska trist och trälig omgång, i synnerhet med den här säsongens mått mätt, så känns det ändå som om den här matchen hade störst värde både underhållningsmässigt och intressemässigt. Det var två bra lag som möttes på St Marys, även om inte båda lagen hade en riktigt lika bra dag. Ren taktiskt en väldigt väl genomförd match av Southampton.

ANNONS

BTW

Tog bara sex omgångar för Arsenal att kunna pusta ut den här säsongen!

Ändå rätt fascinerande hur magert med speltid det har hunnit bli för Donny van de Beek efter fem omgångar plus cupväxel.

Ännu en höjdarhelg för VAR!

Efter tre matcher har Man Utd 2-9 i målskillnad på Old Trafford.

Publicerad 2020-10-25 22:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto