Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Åtta anfallare i Premier League som är bättre än Danny Ings?

Peter Hyllman

Visst har Danny Ings haft några riktigt bra år. 22 mål i ligan för Southampton förra säsongen, vilket placerade honom i den absoluta skytteligatoppen, vilket han har följt upp med den här säsongen med fyra mål på de sex första matcherna för Southampton, tillsammans med ett relativt högt antal assists. Tillsammans med Che Adams bildar Ings just nu ett av Premier Leagues mer intressanta anfallspar.

Exakt hur bra är då egentligen Danny Ings? Att göra så många mål för ett lag som Southampton är naturligtvis i högsta grad berömvärt, i synnerhet då en annan anfallare som Pierre-Emerick Aubameyang konsekvent geniförklaras för att göra färre mål inklusive straffar än Ings för ett lag som Arsenal. Om vi skulle utgå från det sättet att tänka vore kanske Ings Premier Leagues just nu bästa anfallare.

Ändå känns det som en rätt överdriven uppfattning. Danny Ings är ofrånkomligen en mycket bra anfallare, men det känns ändå förhastat att här och nu prata om honom som en av Premier Leagues bästa anfallare. Självfallet beror det helt och hållet på hur många man räknar in i den kategorin. Räknad man å andra sidan in alltför många så är det ju däremot inte längre någon meningsfull utmärkelse.

ANNONS

Danny Ings gjorde sig ett namn i Premier League med Burnley i mitten av 2010-talet. En säsong med Burnley i Premier League fick Liverpool att öppna plånboken. Ings tid med Liverpool förstördes av två allvarliga knäskador, och efter tre säsonger med Liverpool, så flyttade Ings istället till Southampton, första säsongen på lån. Men har man varit anfallare i Liverpool brukar det leda till rätt pompösa omdömen om spelaren i fråga.

Vilka är åtta anfallare i Premier League som är bättre än Danny Ings? Frågetecknet finns i rubriken för att lämna det öppet om det faktiskt finns åtta bättre anfallare i Premier League än Ings, och anser man inte det vore det ju intressant att veta var på listan man i så fall skulle placera Ings. Begreppet anfallare begränsas till att betyda renodlade anfallare, och inkluderar alltså inte mer specifika forwards.

ANNONS

(8) Roberto Firmino

Är inte en målskytt på samma sätt som kanske Danny Ings och flerparten på den här listan, men Firmino gör ändå mål samtidigt som han är en väldigt viktig faktor varför andra spelare i Liverpool gör mål. Att han inte gör så många mål betyder att många alltid kommer underskatta vad Firmino gör på fotbollsplanen, men begriper man fotboll förstår man bättre än så. Ovärderlig spelare att ha i sin anfallslinje, och jag tvivlar på att Jürgen Klopp skulle byta ut Firmino mot någon annan spelare i världen.

(7) Timo Werner

Är för all del helt ny i Premier League, och började kanske inte spruta in mål det första han gjorde för Chelsea. Men målen såg alltid ut att vara på väg att komma och har nu också börjat komma. Men även om så inte var fallet så vet vi vad Werner klarade av i Bundesliga för RB Leipzig, och det gör man inte om man inte är en anfallare av mycket hög kvalitet. Det fanns kort sagt ett väldigt gott skäl varför Chelsea betalade dyra pengar för att köpa Werner.

ANNONS

(6) Marcus Rashford

De enda som Rashford förmodligen oroar och bekymrar mer än konservativa brittiska politiker för närvarande är förmodligen motståndarförsvarare. Rashford är förmodligen den just nu enda anfallaren i Man Utd som jag känner kan gå in oavsett match och oavsett motståndare och slita dem i stycken, precis så som anfallare i världsklass faktiskt förväntas kunna göra. Det finns en rätt god anledning varför en klubb som PSG är och nosar på Rashford.

(5) Jamie Vardy

Vardy är inte en häst med många tricks, men de tricks den hästen ändå klarar av gör hästen å andra sidan väldigt bra. Vi har nog inte sett särskilt många anfallare i Premier League under de senaste 10-20 åren som faktiskt är bättre, skarpare och mer kliniska i sitt målskytte än vad Vardy är. Det är ingen hemlighet vad det är Vardy gör på fotbollsplanen men han gör det samtidigt så bra att det ändå är väldigt svårt att sätta stopp för. Har visat hög kvalitet och konsistens över många säsonger nu.

ANNONS

(4) Raul Jimenez

Personligen hade jag nog föreställt mig att Wolves skulle få svårt att behålla Jimenez inför den här säsongen. Men kanske var det en sådan sommar där det var svårt för sådana här spelare att byta klubb. Men andra klubbars förlust är i så fall tveklöst Wolves vinst. Jimenez är en anfallare av allra högsta kaliber som skulle kunna spela för vilken som helst av världens största klubbar utan att det skulle kännas det minsta konstigt. Bra både på att ta och skapa målchanser.

(3) Pierre-Emerick Aubameyang

Arsenals primära målskytt och fokus i anfallsspelet. Har onekligen motsvarat sitt väldigt goda renommé under sina år med Arsenal, och har bidragit inte bara med många mål, inte bara med viktiga mål, utan som vi sett även med ett ledarskap som Arsenal saknat sedan lång tid tillbaka. Aubameyang är onekligen en anfallare av världsklass, och det är väl egentligen bara mest märkligt att vi aldrig fått se honom i ännu större sammanhang än Dortmund och Arsenal.

ANNONS

(2) Sergio Aguero

Om vi skulle betrakta 2010-talet som en helhet kan det knappast råda någon som helst tvekan om att Aguero har varit Premier Leagues bästa anfallare under dessa år. När vi nu befinner oss precis i början av 2020-talet så är Aguero fortfarande en av Premier Leagues bästa och viktigaste anfallare. Det räcker att se vad Agueros skada har betytt för Man City både i slutet av förra säsongen och början av den här säsongen för att förstå vad han fortfarande har för kvaliteter.

(1) Harry Kane

José Mourinho verkar ändå ha fått god ordning på Tottenham och ett stort skäl varför han verkar ha lyckats med det är att han har fått fart på Kane igen. Det har varit några jobbiga år både för Kane och för Tottenham, både spelaren och laget har känts trötta och slitna. Men Kane som tog Premier League med storm under 2010-talets andra halva visar för närvarande att ryktena om hans undergång var våldsamt överdrivna. I sitt samspel med andra spelare i Tottenham är Kane just nu Premier Leagues bästa anfallare.

ANNONS
Publicerad 2020-10-26 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto