Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hörnan (#9): Tottenham och Liverpool tar täten!

36v

Omgångens stjärna: Pierre-Emile Hojbjerg, Tottenham. Värvades för att ge Tottenham lite ny energi på mittfältet och det har han onekligen lyckats med. Var immens mot Man City, och har varit bra mest hela säsongen hittills, och med Hojbjerg har Tottenham ett av Premier Leagues bästa mittfält, om inte till och med det bästa.

Omgångens kalkon: Nicolas Pepe, Arsenal. För all del står det väl i grundlagen att en spelare som heter Pepe ska ha rött kort närmast per automatik. Men så värst smart är det så klart inte, vid ställningen 0-0 på bortaplan, att ta ett rött kort på det här sättet när man samtidigt börjat gnälla om att man får spela för lite.

ANNONS

Omgångens manager: José Mourinho, Tottenham. Om någon skulle försöka göra en manual för hur ett Mourinholag ska besegra ett Guardiolalag så antar jag att det räcker alldeles utmärkt att använda helgens match som en utgångspunkt. Mourinho verkar ha ett och annat att säga om detta att han skulle vara slut som manager.

TRE TAKEAWAYS:

Sheffield United måste stålsätta sig! Sheffield United är blott det tredje laget under Premier League-eran att ha endast en poäng efter sina första nio matcher. Man City lyckades med detta säsongen 1995-96 och Sheffield Wednesday 1999-00. Båda dessa lag åkte ur Premier League den säsongen. Faran att Sheffield United gör detsamma den här säsongen börjar onekligen kännas överhängande. Matematiskt är det knappast något väldigt krisläge hittills den här säsongen men mentalt måste det börja kännas riktigt tungt för Sheffield United.

ANNONS

Börjar blåsa snålt runt Steve Bruce! Ett problem för Steve Bruce är kanske att han till skillnad från exempelvis Rafa Benitez aldrig har haft något riktigt förtroendekapital hos de egna supportrarna. Alltså kommer det mycket snabbt tappas tålamodet när Newcastle inte bara förlorar utan dessutom förlorar utan att riktigt göra någon riktig fight av matchen de spelar. Newcastles supportrar brukar kritiseras för att ha alldeles för höga förväntningar på det egna laget, men det är svårt att se dem ha så värst mycket högre förväntningar än att Newcastle åtminstone ska försöka spela en offensiv fotboll och i alla fall kunna skapa några chanser framåt.

Chelsea imponerar! Kanske är inte det inte överdrivet övertygande enbart att vinna mot Newcastle, men samtidigt var det en match som Chelsea borde ha vunnit betydligt mer komfortabelt än vad de till sist gjorde, de borde avgjort matchen redan i första halvlek. En svaghet man möjligen anar i Chelsea är att inte riktigt stänga matcher när de kan stängas. En svaghet som däremot verkar ha mildrats rätt rejält är lagets försvarsspel, där Edouard Mendy åtminstone som en kortsiktig effekt har gett Chelsea en helt annan stadga och ett helt annat självförtroende i defensiven, med ett enda insläppt mål på fyra ligamatcher, och fler nollor i det europeiska cupspelet.

ANNONS

J.R.

Tottenham. Omgångens stora resultat var Tottenhams vinst mot Man City. Kanske inte oväntad i det ordets faktiska betydelse, men inte därför obetydlig. Det har frågats om Tottenham möjligen skulle kunna ge sig in i titelstriden och vinna ligan den här säsongen och vad segern mot Man City ger mer än tre poäng till i tabellen är ett positivt svar på den frågan. På samma gång kanske Tottenhams vinst mot Man City visar att Man City förmodligen inte kommer vara ett av lagen som realistiskt sett gör upp om den där ligatiteln framåt våren.

CLIFF BARNES

Aston Villa. Vet egentligen inte om det är något lag som verkligen utmärkt sig negativt i den utsträckningen att det motiverar ett Cliff Barnes. Frestande att sätta upp Man Utd som än en gång behöver straffar för att till sist vinna sin allra första match på Old Trafford i ligan den här säsongen mot West Brom av alla lag. Men de vann ju trots allt ändå matchen, så då får det bli Aston Villa som förlorar hemma mot Brighton, och där det var tillbaka lite till förra säsongens snurrigheter i försvarsspelet.

ANNONS

OMGÅNGENS MATCH:

Fulham 2-3 Everton. Back till winning ways för Everton efter några svåra resultat för dem de senaste omgångarna. Men Fulham gav dem ändå lite skrämselhicka längs vägen, och det visade sig bli en rätt svängig och öppen match fram och tillbaka. Men i en svängig och öppen match så fick framför allt Dominic Calvert-Lewin precis det utrymme han helst av allt letar upp inne i straffområdet att göra mål på. Tufft för Fulham som varken verkar kapabla att vinna genom att stänga ner matcher eller öppna upp dem.

BTW

Antal mål den här säsongen: Man City – 10; Dominic Calvert-Lewin – 9

Snackades mycket om Man Utd och VAR redan förra säsongen, men den här säsongen har det onekligen redan hunnits med några uppseendeväckande fadäser.

Bra lag har tur brukar det sägas. Och Man Utd och Arsenal får kanske tilläggas.

ANNONS
Publicerad 2020-11-22 kl 21:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto