Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hörnan (#10): Cavani visade sin kvalitet!

7v

Omgångens stjärna: Riyad Mahrez, Man City. Här lossnade det äntligen för Mahrez som kanske inte har haft den allra bästa tiden bakom sig. Men tre mål mot Burnley var definitivt något av en islossning och kan Mahrez och Man City bygga vidare på det så ser säsongen plötsligt lite bättre ut än förut.

Omgångens kalkon: Bailey Peacock-Farrell, Burnley. Burnley har ju blivit kända för sina målvakter får man väl ändå säga, men just i den här matchen visade inte tidigare Leedsmålvakten Peacock-Farrell något prov på detta. Han hade tvärtom en riktigt dålig dag och utan VAR hade det kunnat vara ännu värre.

ANNONS

Omgångens manager: Nuno Espirito-Santo, Wolves. Starkt att vinna borta mot Arsenal, vinna så pass spelmässigt övertygande och kanske framför allt att göra det under svåra omständigheter med skador både innan matchen och under matchen. Om detta är en mellansäsong för Wolves så är de ändå rätt bra.

TRE TAKEAWAYS:

Sheffield Divided? Förra säsongen hade Chris Wilder mycket väl kunnat utses till säsongens bästa manager utan att någon hade kunnat haft alltför stora protester på den saken. Men redan så här tidigt in på den här säsongen börjar det kanske bli nödvändigt för Sheffield United att åtminstone ställa sig själva frågan om Wilder verkligen är rätt manager att kunna vända på den här extremt besvärliga situationen de hamnat i. En poäng på tio matcher är ett katastrofalt facit. Förlusten mot bottenkollegan West Brom ställer frågan på sin spets.

Tvi VAR! VAR hade ju kunnat vara så enkelt. Domaren hade kunnat få tillgång till videoteknik för att på eget initiativ granska domslut han eller hon känner sig osäker på, ett hjälpmedel helt enkelt. Istället föll fotbollens beslutsfattare i fällan att försöka jaga någon slags orealistisk millimeterrättvisa bara för att media och supportrar gick igång på det av skäl som hade absolut ingenting med rättvisa eller rationalitet att göra. Nu blir det fel ibland, precis som det blev utan VAR, och aldrig är något lag eller spelare så upprörda som det som just efter att de själva förlorat eller tappat poäng.

ANNONS

Master and pupil! José Mourinho är så klart välkänd för att mer än gärna spela 0-0 eller i alla fall inte förlora matcher mot konkurrenter i toppen av tabellen, i synnerhet på bortaplan. Vi fick minst sagt se ännu ett prov på det den här kvällen. Frank Lampard verkar ha tagit både ett och annat blad ur den textboken, för han har visat flera prov på det redan den här säsongen, den här gången på hemmaplan till och med. Egentligen går det väl inte att klandra något av lagen för mycket för detta, särskilt inte efter att Liverpool också tappat poäng under lördagen. Men det gjorde ju inte matchen så spännande.

J.R.

Leeds. Imponerande och inspirerande vinst för Leeds borta mot Everton, en på pappret väldigt tuff match. Dessutom en viktig seger för ett lag som befann sig i något av en tuff period där resultaten inte riktigt ville gå med dem. Nu var det här dessutom rätt långt ifrån någon smash-and-grab, utan Leeds var det klart bättre laget genom större delen av matchen, och laget som skapade mest. Carlo Ancelotti har aldrig haft ett rykte som den största taktikern, Marcelo Bielsa däremot som knappt något annat än en stor taktiker, och i den här matchen gick det att ta på skillnaden.

ANNONS

CLIFF BARNES

Burnley. Nu brukar för all del Burnley förlora med stora siffror borta mot Man City så det är väl kanske inte någon större överraskning att de gör det nu igen. Men Burnley gjorde det ofta lätt för Man City på ett sätt som knappast övertygar, och på ett sätt som antyder att lagets första vinst i förra omgången mot Crystal Palace riskerar att även bli deras sista vinst på ett tag. Mest patetiskt blev det kanske när Sean Dyche i efterhand försökte skylla på media för att de skulle ha påmint Burnleys spelare om tidigare förluster och på så vis ha påverkat deras skallar.

OMGÅNGENS MATCH:

Southampton 2-3 Man Utd. Spelmässigt såg det faktiskt bra ut för Man Utd fastän de befann sig i underläge med 0-2 i halvtid. Det skapades chanser även om det för all del även missades chanser. Vad man än kan säga om Man Utds taktiska förmågor så finns det däremot karaktär i laget, och naturligtvis en hel del kvalitet, och att vända 0-2 till 3-2 borta mot Southampton är ingen smal sak.

BTW

Alltid märkligt när det är laget som av topplagen har haft mest försäsong av alla som klagar mest över att de inte har haft någon försäsong.

ANNONS

Riktigt otrevlig hopskallning mellan David Luiz och Raul Jimenez, och frågan är väl om inte det där var en stor del av Jimenez säsong som gick bort.

Sunderland sparkar Phil Parkinson. Sunderland saknar för närvarande en ordförande, en manager, en sportchef, en akademichef och en U18-manager.

Det här med att kunna vinna kalla kvällar i Stoke är ett uttryck som verkar ha letat sig hela vägen till Bundesliga och till Thomas Müller.

Varför heter Nottingham FOReST?

Publicerad 2020-11-29 kl 22:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto