Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mikel Artetas viktigaste match som Arsenals manager!

4v

Jag förmodar att det enda som kan stoppa Man Utd från att ta sig vidare till Europa Leagues semifinaler, och vad som onekligen verkar bli en semifinal mot Roma, är Old Traffords alla röda stolar i bakgrunden. Detta var en orsak menade Ole-Gunnar Solskjaer varför Man Utd haft problem på hemmaplan under säsongen, att deras röda tröjor så att säga försvinner i bakgrunden.

ANNONS

Om jag inte misstar mig så kommer denna förklaring nästan på årsdagen till Alex Fergusons närmast legendariska bortförklaring varför Man Utd låg under med 0-3 mot Southampton i halvtid på bortaplan, nämligen att spelarna inte såg varandra i deras grå tröjor, och laget bytte prompt tröjor till andra halvlek. Vilket inte verkade hjälpa särskilt mycket, eftersom matchen ändå slutade 1-3.

Visst låter det löjligt, och i hög utsträckning är det så klart löjligt. Men eftersom jag själv utövar en idrott där vita tävlingskläder är förbjudna eftersom bollarna är vita så kan jag väl ändå ha en slags allmän förståelse för tankegången. Helt säkert är det något som faktiskt kan ha betydelse. Detta betyder naturligtvis inte att Solskjaer ska upphöja frågans status i den utsträckning han ändå gör.

Hur som helst, röda tröjor mot röd bakgrund eller ej, så ska Man Utd naturligtvis inte kunna tappa 2-0 på hemmaplan mot Granada. Ett lag som förra veckan tämligen kvickt etablerade sig som ett av den europeiska fotbollens allra minst charmiga lag. Märkligt på något sätt hur detta så ofta verkar falla så väldigt naturligt just för spanska lag.

ANNONS

Men det är klart, om vi nu ska prata om den europeiska fotbollens minst charmiga klubbar så är det ju för närvarande omöjligt att toppa Slavia Prag. Under gårdagen kom alltså UEFA:s dom mot Ondrej Kudela för dennes rasistiska agerande mot Rangers Glenn Kamara. Att påstå att Slavia Prag i denna affär har tagit det större sociala ansvaret som klubb vore att ljuga så att öronen börjar ryka.

Att en klubb är ocharmig och otrevlig betyder så klart inte att det därför är ett dåligt fotbollslag. Slavia Prag har tvärtom visat sig väldigt skickliga på den fotboll de spelar, med väldigt välorganiserad defensiv och en mycket systematisk hög press. Det var ingen tillfällighet att de lyckades göra livet rätt besvärligt för Arsenal på Emirates, och att de kom därifrån med ett tämligen behagligt 1-1-resultat.

ANNONS

Vilket betyder att Slavia Prag leder den här kvartsfinalen när matchen blåser igång, att Slavia Prag kan spela på 0-0 och på att Arsenal måste göra mål. Förutsättningar för en matchbild som passar Slavia Prag alldeles utmärkt, att döma av vad vi har sett av dem under tidigare europeiskt cupspel. Så annorlunda allting hade varit om Arsenal bara hade kunnat undvika att släppa in det där målet senast på tilläggstid.

Tveklöst är detta Arsenals hittills viktigaste match den här säsongen. Om Arsenal åker ut ikväll så är deras säsong i praktiken över, de har i så fall just ingenting alls kvar att spela för. Arsenal sista chans till en titel den här säsongen har i så fall gått upp i rök, liksom deras sista chans att få spela i Champions League nästa säsong. Kanske är detta Mikel Artetas hittills viktigaste match som Arsenals manager.

ANNONS

Ett och ett halvt år senare måste Arteta ha gjort Arsenal taktiskt och tekniskt bra nog att vinna mot Slavia Prag. Ett och ett halvt år senare måste Arteta ha gjort Arsenal mentalt starka nog som karaktärer att inte förlora mot Slavia Prag. Vad har Arteta annars lyckats med under sina ett och ett halvt år som Arsenals manager? Och vad finns då för skäl att tro att detta skulle komma att förändras?

Allt eller inget ikväll för Arsenal och för Mikel Arteta!

:::

Väldigt starkt av Man City att ta sig samman i matchen mot Dortmund, där laget hamnade i tidigt underläge. Man City är ett bättre fotbollslag än Dortmund. Men Man City var även tvungna att besegra sig själva och sina egna kvartsfinalspöken.

Nu väntar en oviss och spännande semifinal mot PSG. Vilket det säkert kommer sägas både ett och annat om. Abu Dhabi mot Qatar liksom. Den moderna fotbollens senaste form av derbyn. The Oil Firm.

ANNONS

Vilkas olja blir till sand?

:::

Andra säsongen i rad som Liverpool spelar brallorna av ett Madridlag på Anfield, men till slut torskar ändå eftersom de inte lyckas göra mål på sina chanser. Här finns just ingenting att skylla på, man har inte råd att missa så där mycket i Champions League.

Dock lite typiskt för Liverpools säsong så klart. För allt prat om defensiva bekymmer är det kanske först och främst offensiven som har slutat spraka för Liverpool under denna säsong. Där finns inte längre samma energi, inte samma precision.

Nu återstår bara för Liverpool att försöka undvika att en riktigt dålig säsong slutar som en helt katastrofal säsong. Liverpool kan inte längre vinna Champions League. Men Liverpool kan i alla fall ta sig till Champions League nästa säsong.

Men då måste de spela bättre än vad de gjorde mot Real Madrid.

ANNONS
Publicerad 2021-04-15 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto