Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Man City har ”true grit”

8v

Man måste applådera det som förtjänar att applåderas. Man Citys vändning av både matchbild och resultat i den första Champions League-semifinalen måste räknas som en av de starkaste vändningarna, under svårast möjliga omständigheter, jag har sett i europeisk fotboll på mycket länge.

Vissa menar att det också var en av de absolut bästa insatserna av ett engelskt lag någonsin, på bortaplan i europeiskt cupspel. Och det känns åtminstone i skrivande stund svårt att säga mot också ett sådant påstående. Det var en vändning som få nog föreställde sig i halvtid.

Matchbilden svängde som på en femöring. PSG var dominanta i den första halvleken, Man City närmast utspelade och överkörda. Man City fick nog vara nöjda att de låg under med endast 0-1, samtidigt som de fick vara djupt missnöjda över det sätt på vilket de släppte in det målet.

ANNONS

Men Man City tog över spelet i den andra halvleken. Man tog tag i taktpinnen redan från start och när kvitteringen kom så var det möjligen en smula turligt men alls inte oväntat, och än mindre oförtjänt. PSG, som möjligen börjat se Champions League-finalen framför sig, föll samman.

Frågan var alltid om Man City hade ”grit” att kunna vända och vinna den här matchen när PSG gjorde 1-0 och såg ut att vara på väg mot fler mål. Och skälet att detta var frågan är att vi vid så många tidigare tillfällen i Champions League har sett Man City ramla ned i ett svart hål när de drabbats av en motgång eller ett mål i baken.

Mot Monaco, mot Liverpool, mot Tottenham och delvis även mot Lyon. En olycka kom väldigt sällan ensam utan när det regnade så spöregnade det. Ett mål i baken ledde alltid till fler mål i baken inom kort tid, och dessa perioder av huvudlöshet, kanske även på brist på karaktär och ledarskap, skickade Man City ur Champions League om och om igen.

ANNONS

Den här säsongen har vi så här långt sett ett annat Man City, ett bättre Man City och ett klokare Man City. Man City har hamnat i underlägen mot Dortmund, och nu även mot PSG. Men man har då inte fallit samman. Man har samlat sina styrkor, arbetat sig in i matchen, vänt och vunnit.

Kanske är det Man Citys erfarenhet från dessa år, kanske är det läxan Man City faktiskt har kunnat lära sig, kanske är det att Man City spelar mer organiserat och disciplinerat den här säsongen än tidigare säsonger. Visst kan det blåsa motvind även för Man City, men det blåser inte längre lika snabbt upp till storm.

Man City har något som de kanske inte haft på riktigt samma sätt under tidigare säsonger. Man City har ”true grit”.

Jobbet är inte klart, Man City har fortfarande en match på hemmaplan mot PSG där de måste hålla en trots allt fortfarande skör 2-1-ledning mot ett väldigt bra PSG, med mängder av fantastiskt skickliga spelare. Men Man City är nu väldigt nära sin allra första Champions League-final, och visade kanske också på en sak som många glömt.

ANNONS

Att även Man City har en och annan helt okej fotbollsspelare i sitt lag.

Publicerad 2021-04-28 kl 23:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto