Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Managerkarusellen i EFL Championship snurrar vidare!

Peter Hyllman

Managerkarusellen i Premier League snurrar vidare. Alltjämt är det tre klubbar som ännu inte har bestämt sig för vem som är deras nya manager. Det handlar om Tottenham som mer eller mindre har lyckats göra sig själva till ett åtlöje de senaste veckorna. Det handlar om Everton som inte gjort sig mycket mindre löjliga än Tottenham. Och det handlar om Crystal Palace som passerat lite under radarn så här långt.

Men det är inte bara i Premier League som managerkarusellen snurrar. Även i EFL Championship händer det grejer, och inte minst gäller det de lite större klubbarna och klubbarna som precis blivit nedflyttade från Premier League. Sheffield United var för all del snabba med att anställa Slavisa Jokanovic men både Fulham och West Brom verkar jaga nya managers.

West Brom gör det ju definitivt sedan Sam Allardyce redan innan säsongen var slut lät meddela att han inte behagade följa med dem ned i Football League. Runt West Brom har det snurrat en mängd olika namn, bland andra Chris Wilder, Michael Appleton och David Wagner. Vad som är lite intressant där är framför allt att det sägs att West Broms ägare Guochuan Lai veto-sänkte Chris Wilder.

ANNONS

Alternativet som West Brom ändå verkar ha fastnat för är däremot betydligt mer spännande och fräscht än något av dessa redan nämnda alternativ. Valerien Ismael gjorde stor succé med Barnsley förra säsongen, och tog dem egentligen mot all rim och reson hela vägen till playoff. Ismael producerade en väldigt tuff fotboll förra säsongen, med stenhård press och en närmast extremt direkt offensiv.

Visst blir det intressant att se vad Ismael kan göra med West Brom och den större budget än Barnsley som de onekligen kommer ha tillgång till. Därtill en redan från början starkare spelartrupp. Onekligen är Ismaels fotboll mer den typ av fotboll som West Broms supportrar vill se än den fotboll som Sam Allardyce försökte men misslyckades att hålla dem kvar i Premier League med.

Om Valerien Ismael lämnar Barnsley så följer av det att Barnsley står utan manager och måste hitta en ny manager. Detta kan ta sin lilla tid eftersom Barnsleys VD samtidigt har lämnat klubben för Nottingham Forest. Men Barnsley har rönt stora framgångar med att anställa unga, progressiva managers från den europeiska fotbollen, och det är väl rimligt att tro att det är så Barnsley kommer anställa även denna gång.

ANNONS

Fulham är det lite mer öppet med. Men det verkar som om Scott Parker är på väg att lämna klubben. Inte för att Fulham har gett honom sparken ännu, utan för att Parker sägs vara mer eller mindre klar för Bournemouth, en annan klubb med höga ambitioner som har stått utan manager ett bra tag nu. Ska man med det förmoda att Bournemouth mest letar efter en klon till Eddie Howe som däremot inte är Eddie Howe?

Vad händer egentligen med Eddie Howe är ju då en fråga som känns rätt aktuell? Howe har inte tagit något nytt jobb sedan han lämnade Bournemouth efter att de åkt ur Premier League i slutet av förra säsongen. Det såg ett tag ut som om Howe var på gång att ta över Celtic, men det rann ut i sanden av skäl som jag inte riktigt har orkat sätta mig in i. Howe har nu varit utan jobb under en hel säsong.

ANNONS

Min tanke inför sommaren var att Eddie Howe hade varit en utmärkt manager för West Brom. Men nu verkar ju West Brom vara mer inne på Valerien Ismael som sagt. Vad som känns lite udda är att Howes namn i princip ens nämns runt vare sig Everton eller Crystal Palace när de letar efter ny manager. Inte minst för Crystal Palace hade ju det kunnat vara en väldigt intressant, och för all del logisk, anställning.

Kanske fullbordar Eddie Howe i själva verket managerrockaden i EFL Championship genom att ta över efter Scott Parker, som alltså i så fall går till Howes tidigare klubb i Bournemouth. Det hade ju funnits någon slags symmetri med det. Märkligt tyst har det hur som helst varit runt Howe. Kanske är det helt enkelt Howes familjeliv som likt förut begränsar hans alternativ som manager.

Managerkarusellen snurrar vidare i EFL Champiosnhip. Och det är inte orimligt att tänka sig att hur den landar kan komma att få rätt stor betydelse för vilka klubbar som faktiskt blir favoriter att ta sig upp i Premier League kommande säsong.

ANNONS

:::

UEFA:s koppling till Ungern är ju rätt intressant där en av UEFA:s vicepresidenter kommer från Ungern och är en nära bundsförvant till Viktor Orbán. Ungern har dessutom stora investeringar i Slovenien, Alexander Ceferins hemland.

Under veckan har UEFA övervägt att flytta EM:s semifinaler och final till Budapest bort från Wembley. Detta alltså till ett land som precis infört homofobisk lagstiftning, där supportrar demonstrerat mot att ta knän och riktat apramsor mot svarta spelare.

UEFA tar onekligen sin Respektkampanj på största allvar! Låt gå för att detta med att flytta matcherna till Budapest kan ha varit en påtryckningsploj för att få England att lätta på sina restriktioner, vilket de nu också gjort.

Ikväll möts Tyskland och Ungern, i München. Allianz Arena kan komma att lysa i regnbågens färger, som en tydlig demonstration mot Ungern. Men detta har UEFA naturligtvis förbjudit, eftersom det vore ”politiskt” gubevars.

ANNONS

Tyskland kan naturligtvis syna bluffen. De är ju ett land som precis som Norge gillar att ha tischor på sig med alla de rätta budskapen. Jag antar att vi får se ikväll hur modiga de är, hur mycket muskler det faktiskt finns under tischorna.

Heligt less på hur fotbollens stora organisationer inte står upp för mänskliga rättigheter och sunda värderingar, utan tvärt om och ständigt och jämt hellre säljer ut sig till världens alla mörkerkrafter.

:::

EM-KOLLEN

Sverige vs Polen. Sverige har slagit Slovakien, som i sin tur slog Polen, som i sin tur precis som Sverige spelade oavgjort mot Spanien. Även inför sista omgången känns detta som en match och som en grupp som egentligen kan sluta precis hur som helst. Sverige har knappast imponerat så här långt, men är i slutspel efter endast ett mål, på en turligt erhållen straff, på två matcher. Prognos: Polen (2-0)

ANNONS

Slovakien vs Spanien. Spanien missade mängder av målchanser mot Sverige och fortsatte missa målchanser mot Polen. Men Spaniens problem är framför allt att laget saknar genuina idéer om vad de faktiskt ska göra med allt sitt bollinnehav. Laget har heller inte alls samma kvalitet på mittfält och i anfall som de en gång har haft. Mot Slovakien har de dessutom pressen att de måste vinna. Prognos: Spanien (2-1)

Portugal vs Frankrike. Lite lurig match för Portugal detta i och med att de faktiskt som regerande mästare riskerar åka ur EM redan i gruppspelet om de förlorar mot Frankrike. Å andra sidan går båda lagen vidare med oavgjort, så det säger kanske något om hur den här matchen både kommer se ut och mycket väl kan sluta. Frågan är hur viktig gruppsegern är för Frankrike. Prognos: Oavgjort (1-1)

ANNONS

Tyskland vs Ungern. Tyskland lär ha fått igen en god portion av sitt sargade självförtroende i och med segern mot Portugal, och är naturligtvis ett betydligt bättre lag än Ungern i grunden. Ungern kommer  dessutom sakna att spela framför sina egna supportrar på hemmaplan. Enda frågan är väl om Tyskland vågar trotsa UEFA och låta Allianz Arena stråla i regnbågens färger. Prognos: Tyskland (4-0)

Publicerad 2021-06-23 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto