Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vindstilla för närvarande gällande Premier Leagues monstervärvningar

9v

Varje fredag skulle jag alltså försöka summera temperaturen gällande de möjliga monstervärvningarna som skulle vara på gång inom och till Premier League. Dels då detta är något som tenderar intressera rätt många och detta intresse åtminstone under sommaren kan anses som rätt legitimt. Dels som ett skamlöst sätt att en dag i veckan under sommaren undvika att behöva tänka ut något vettigare att skriva om.

Risken med detta är naturligtvis att man mer eller mindre kommer att upprepa samma blogg ett antal fredagar i rad. Detta eftersom den här typen av värvningar har en något otrevlig tendens att dra ut på tiden. Ungefär som om alla inblandade parter vore lite för förtjusta i att låta det pratas så länge som möjligt, så att säga ta chansen att sola sig lite i all uppmärksamhet som kommer deras väg.

ANNONS

Sedan kan det naturligtvis även vara så att det inte händer så mycket med dessa värvningar eftersom de helt enkelt mest har varit lösa rykten hela tiden och faktiskt inte är på väg att bli av. Men saker och ting kan ju så att säga hända åt det hållet också. Tanken är alltså att uppdatera inte enbart om hur dessa monstervärvningar kommer närmare och närmare utan även om när de är på väg att gå upp i rök.

Monstervärvningarna jag tog med i sammanställningen förra fredagen var Harry Kane, Erling Braut Haaland, Raphael Varane, Declan Rice, James Maddison, Jack Grealish och Youri Tielemans. Något större skäl att uppdatera denna lista med helt nya namn har den senaste veckan inte gett mig. Däremot inkluderade jag förra veckan inte Jadon Sancho, men det gör jag nu då den fortfarande inte är klar.

Harry Kane

ANNONS

Backar vi bandet någon månad eller två så lät det ju som om Kane var mer eller mindre klar för Man City. Riktigt så enkelt var det ju naturligtvis aldrig, vilket nog de allra flesta förstod som på något sätt följt hur Tottenham har agerat i liknande situationer förut. Nu har det börjat pratas om från Man City-håll att värvningen är ”omöjlig” och Man City kopplas nu till flera andra anfallare. Politiskt är det även extremt viktigt för Tottenham och Daniel Levy att hålla Kane kvar i klubben. Temp: Iskall

Erling Braut Haaland

Kallade Haaland till Chelsea för en iskall monstervärvning redan för en vecka sedan och jag har egentligen inget skäl att ändra på den bedömningen. Här dök för all del upp någon rapport under veckan om att Roman Abramovich skulle ha frigjort närmare £200m för att investera i spelartruppen och att detta skulle öppna dörren för ett ”galet bud” till Dortmund. Men det låter spuriöst. Temp: Iskall

ANNONS

Raphael Varane

Jag sa redan förra veckan att det är något som inte rikigt känns som det ska göra med Varanes påstådda övergång till Man Utd. Det är helt enkelt alldeles för mycket snack och alldeles för lite verkstad på ett sätt som vi har sett alldeles för många gånger förut när det gäller värvningar och Man Utd. När det för åttonde gången på fem dagar är en nyhet att Man Utd ”förbereder” ett bud till Real Madrid ger det inte intryck av en värvning som precis rullar fram i rask takt. Temp: Ljummen

Declan Rice

Här finns flera av storklubbarna som skulle ha väldigt stor nytta av Rice, så det är väl inte så konstigt att det här ryktet snurrar runt rätt friskt. Samtidigt är det just ingen storklubb som visat något verkligt konkret intresse för Rice, åtminstone inte som har uttryckt sig i form av mycket tydliga transferrykten. Det närmaste vi kommer är Chelsea som sägs vilja sälja ett antal spelare för att finansiera ett köp av Rice. Temp: Sval

ANNONS

James Maddison

Maddison vore en kanonvärvning för Arsenal, men det hade också kostat dem halva banken och lite till. Att Arsenal verkar så aktiva på att värva Houssem Aouar , samtidigt som de håller ögonen vidöppna för vad som händer med Martin Odegaard i Real Madrid, säger mig att de inte betraktar Maddison som deras primära alternativ just nu, utan hellre letar efter de något mindre dyra alternativen. Temp: Kall

Jack Grealish

Grealish till Man City är fortfarande en värvning som mycket väl kan bli av. Vad som talar för det är att Pep Guardiola verkar ha gjort Grealish till huvudsaklig prioritet den här sommaren, det vill säga den monstervärvning som de vill göra i första hand. Detta måste rimligtvis vara frestande för Grealish. Nedgraderar den ändå från varm eftersom den senaste veckan har kommit med ljud om att Grealish tittar på ett nytt kontrakt från Aston Villa. Temp: Ljummen

ANNONS

Youri Tielemans

Behåller Tielemans till Liverpool som en ljummen värvning, med dragning åt det varmare hållet trots allt. Vad som är helt sant är att Liverpool måste ersätta Georginio Wijnaldum på något sätt och jag har väldigt svårt att se dem kunna ersätta honom på något bättre sätt än med Tielemans. Samtidigt vill de heller inte verka alldeles för angelägna då de vet hur väldigt bra betalt Leicester brukar kunna ta. Temp: Ljummen

Jadon Sancho

Mitt resonemang för att inte ha med den här värvningen i förra veckan sammanställning var att den ju så att säga redan var klar. Vilket den kanske i någon mening fortfarande är. Ändå så har den där läkarundersökningen som först skulle genomföras direkt efter EM till synes ännu inte genomförts. Möjligen finns det helt naturliga förklaringar för varför detta har dragit ut på tiden, men givet att märkligare saker har hänt kan det ändå vara läge att ta höjd för shenanigans. Temp: Stekhet

ANNONS

:::

TRANSFERKOLLEN

Demarai Gray, Bayer Leverkusen till Everton. Om Andros Townsend kändes mycket mer som en Rafa Benitez-värvning så känns Demarai Gray mer som en Marcel Brands-värvning. Kreativ forward och yttermittfältare för all del, så onekligen är det ju en spelartyp som Benitez har sagt sig vilja ha. Har betydligt mer att ge över längre tid än Townsend. Med beröm godkänd – (++++)

Lewis Bate, Chelsea till Leeds. Det verkar som om Premier League-klubbar har börjat vittja Chelseas skattkistor vad gäller unga spelare mer systematiskt. Bate är den tredje spelaren på kort tid att krita på för annan klubb. Nu sägs det för all del att Bate kommer börja som U23-spelare för Leeds, men jag blir faktiskt lite förvånad om vi inte ser Bate i Leeds a-lag under säsongen som kommer. Väl godkänd – (+++)

Publicerad 2021-07-23 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto