Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Newcastle har inte råd att göra en Tottenham!

Peter Hyllman

Unai Emerys bestämda nej under onsdagen att bli Newcastles manager borde rimligtvis komma som en rätt stor besvikelse för Newcastle. Särskilt som det under tisdagen läcktes från Newcastle att anställningen var så gott som klar och betald.

Det ställer en del rätt självklara frågetecken gällande de nya ägarnas faktiska planering. Vi är nu alltså cirka en månad in på deras ägarskap och hittills verkar de alltså inte ha kommit mycket längre än att ha strulat till sitt första försök till anställning.

Vad som beror på Newcastle och vad som beror på Emery är oklart. Det finns de som säger att Newcastle var lite tidiga med att läcka ut information. Det finns andra som menar att Emery i själva verket valde det tryggare alternativet att bli kvar i Villarreal.

Vad gäller den första tankegången så är det så klart sällan särskilt lämpligt att läcka saker på det där viset. Särskilt om anställningen verkligen är på väg att gå i lås. Det enda man riskerar göra då är just att ställa till med oreda och irritation.

Annons

Vad gäller den andra tankegången finns det viss rimlighet även i den. Emery har redan varit på väg på ett äventyr i Premier League som inte gick så bra för honom. Att ta över ett Newcastle mitt i nedflyttningsstriden är helt klart ett riskfyllt alternativ.

Newcastle får akta sig så att de inte gör en Tottenham. Det vill säga skapa så väldigt höga förväntningar på vem de kommer att anställa att vem de än till slut faktiskt anställer är körd redan från start.

Ett annat sätt för Newcastle att göra en Tottenham i detta läge är självfallet att göra det så uppenbart att de ville anställa ett gäng andra innan den de faktiskt anställer. Vilket onekligen ligger i farozonen när nu Unai Emery alltså tackat nej.

En viktig skillnad är att Tottenham hade råd med detta, deras säsong är inte körd på grund av deras misstag i somras. Newcastle har med största sannolikhet alls inte råd att göra samma misstag som Tottenham.

Annons

Newcastles ensamma blickar vänder sig nu till Eddie Howe verkar det som. Någon som enligt uppgift hamnade på den slutliga så kallade kortlistan tillsammans med Unai Emery, vilket tycks ha förbryllat en och annan.

Jag är för all del inte helt säker på att Eddie Howe är rätt anställning för Newcastle, eller en bättre anställning än t ex Unai Emery, men jag har väldigt svårt att förstå mig på det närmast reflexmässiga avfärdandet av honom.

Ja, han åkte ur Premier League med Bournemouth. Vad han däremot även gjorde var att ta Bournemouth från League Two till Premier League, och sedan hålla Bournemouth kvar i Premier League under fem år, där ingen trodde det skulle bli mer än ett år.

Ska man värdera en manager eller en människa kan man åtminstone anstränga sig lite för att faktiskt värdera helheten, inte bara den sämsta delen. Det vill säga på samma sätt som jag förmodar att vi själva helst skulle vilja bli värderade.

Annons

Kanske är det för mycket begärt så här i internetåldern.

:::

Tottenham gjorde onekligen en Tottenham senast mot Vitesse.

Den förlusten, som jag misstänker var en av de sista spikarna i Nuno Espirito Santos kista minst lika mycket som förlusten mot Man Utd, har försatt Tottenham i ett rätt besvärligt läge i sin grupp i Europa Conference League.

Tottenham ligger trea i gruppen, bakom både Vitesse och Rennes. Även om de har ett lättare schema när nu gruppen vänder, med hemmamatcher mot dessa båda lag, så är det ändå ett rätt utsatt läge.

Hur pinsamt det än må vara för Tottenham att behöva spela i Europa Conference League så vore det naturligtvis ingenting mot hur pinsamt det skulle vara för Tottenham att åka ur Europa Conference League redan i gruppspelet.

Kvällens match blir ett tidigt mått på vad Antonio Conte kan åstadkomma med detta Tottenham, och kanske även lite hur han tänker göra det.

Annons

:::

Vad som gör David Moyes jobb med West Ham ännu mer imponerande är att han har duplikerat West Hams fina form och spel även i Europa League. Full pott så här långt och en massiv ledning i en grupp som inte innehåller helt oävna motståndare.

Vinst ikväll och West Ham har slutspelsmatchen klar.

:::

Leicester har en riktigt lika bekväm position i sin grupp.

Efter att ha tappat 2-0 till 2-2 hemma mot Napoli så tog Leicester torsk borta mot Legia Warszawa i andra matchen. Men vändningen av ett tvåmålsunderläge till vinst borta mot Spartak Moskva i tredje matchen har tagit Leicester in i fajten igen.

Viktigt att Leicester nu följer upp den vinsten med ännu en vinst. Patson Daka har varit en spännande värvning som backup till Jamie Vardy och låg bakom det mesta i vändningen mot Spartak Moskva senast.

Annons

Värt att hålla ögonen på honom även ikväll.

Publicerad 2021-11-04 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto