Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad står på Premier League-klubbarnas önskelistor?

Peter Hyllman

Julen står ännu en gång för dörren. Tills vidare finns det ingen anledning att tro att vi kommer att slippa från den engelska fotbollen under julhelgerna i och med att Premier League har motsatt sig något som helst uppehåll. Men teoretiskt är det där så klart något som kan förändras väldigt snabbt, om smittospridningen ökar och nya restriktioner tvingas fram.

Alltså ser det för tillfället ut att bli ett riktigt hektiskt spelschema, med tre omgångar inom loppet av mindre en vecka. Något som självfallet görs ännu mer besvärligt av rådande läge med pandemin och frånvarande spelare. Man kan väl rätt lugnt säga att Liverpool och Jürgen Klopp har gjort allt som stått i dess makt för att få en paus till stånd, utan att egentligen ha lyckats. Väntat i båda avseenden.

Mycket tid att fira julen finns alltså inte för spelarna i Premier League eller för dess managers. Ändå kan man kanske tänka sig att respektive klubb har skickat sina olika önskelistor till jultomten i hopp om en fröjdefull jul och en positiv avslutning på säsongen. Vissa önskar sig säkert en och annan skinande ny leksak, samtidigt som andra möjligen föredrar mjukare julklappar.

Annons

Man City. Vi såg redan förra säsongen hur Man City var överlägset bäst rustat att klara av en pandemisäsong. Man City har en bred spelartrupp och är van vid situationen. Innerst inne önskar sig nog Man City mest av allt att säsongen rullar på utan någon paus.

Liverpool. Liverpool vill självfallet ha en paus, det vet vi redan eftersom de redan rullat hela maskineriet för att försöka få en paus till stånd. Mycket talar kanske för att det är deras bästa chans att faktiskt vinna ligan den här säsongen.

Chelsea. Har tappat enormt mycket av att N’golo Kanté inte har kunnat spela den senaste tiden. Vartenda lag i världen skulle så klart bli sämre utan Kanté. Måste framför allt önska sig att Kanté kommer tillbaka och håller sig hel och frisk.

Arsenal. Situationen med Pierre-Emerick Aubameyang är oproblematisk på kort sikt men riskerar bli jobbigare om den dras ut under våren. Arsenal önskar nog mest av allt att rykten om intresse från t ex Juventus blir till verklighet i januari.

Annons

West Ham. Befinner sig i den något ovanliga positionen att vara enda engelska klubb kvar i Europa League inför slutspelet. Få saker hade nog kunnat göra West Hams säsong mer perfekt än om de gick och vann en europeisk cuptitel.

Man Utd. Tanken med Ralf Rangnick är först och främst att han ska komma in och börja sätta Man Utds organisation som har strulat ända sedan Ferguson lämnade klubben. På önskelistan står en smidig transition till nästa manager i dennes fotspår.

Tottenham. Fick inte den trevligaste julklappen av UEFA som något småaktigt slängde ut dem ur Europa Conference League. Börjar dock se betydligt bättre ut under Antonio Conte. Kan mycket väl bli en säsong där Tottenham tar hem en cuptitel.

Wolves. Av flera nya managers i ligan är det kanske bara Bruno Lage som egentligen har lyckats bättre än väntat. Wolves skuggar storklubbarna och önskar sig nog mest av allt att de börjar hitta målskyttet igen.

Annons

Leicester. Två säsonger i rad har Leicester haft en Champions League-plats mer eller mindre i säcken. Tredje säsongen önskar sig Leicester kanske det omvända, det vill säga att de norpar en Champions League-plats mer eller mindre från ingenstans.

Aston Villa. Sade tack adjö till Dean Smith och ersatte honom med Steven Gerrard som fått en helt okej start. Måste nog framför allt önska sig att Gerrard börjar betraktas mer som Aston Villas manager än som Liverpools framtida manager.

Crystal Palace. Patrick Vieira har fått rätt fin fason på Crystal Palace, på ett helt annat sätt än Frank De Boer före honom. Conor Gallagher har varit något av en revelation och önskar man sig någon julklapp lär det vara att få behålla honom i laget.

Brentford. Visst har Brentford haft en bra och stark första halva av säsongen, betydligt bättre än vad många trodde på förhand. Ändå måste Brentford önska sig att de inte likt många nykomlingar rasar ihop helt under säsongens andra halva.

Annons

Brighton. Brighton började säsongen så starkt att det sjukt nog har börjat buas från Amex Stadiums läktare på slutet när Brighton inte vunnit fotbollsmatcher. Graham Potter har varit mäkta sur över detta och högt på önskelistan står nog realistiska förväntningar.

Everton. En fjortonde plats är självfallet inte acceptabelt på något sätt för Everton. Det kan diskuteras till leda hur mycket som är Rafa Benitez fel med detta, men en annan manager än Benitez hamnar nog väldigt högt upp på många önskelistor i Everton.

Southampton. Två säsonger i rad har Southampton råkat ut för en svårt förnedrande 0-9-förlust. Just denna säsong, där inte jättemycket verkar finnas att spela om, måste nog Southampton mest av allt önska sig en säsong utan en 0-9-förlust.

Leeds. Tung period för tillfället för Leeds som ser sig besegrade med väldigt stora siffror för jämnan. Leeds har kommit helt ur synk under Bielsa och ett stort skäl är frånvaron av Patrick Bamford. Dennes återkomst vore en uppskattad julklapp.

Annons

Watford. Anfallaren Emmanuel Dennis har varit en av ligans piggaste värvningar den här säsongen och är ett av Watfords starkaste kort för att hålla sig kvar i Premier League. Watford önskar sig säkert att Dennis fortsätter stå utanför Kameruns landslagstrupp.

Burnley. Efter att närmast ha börjat betraktas som en av Premier Leagues inventarier verkar gnistan i någon mening ha tagit slut i Sean Dyches Burnley. Högt upp på deras önskelista står nog en tuff, brittisk värvning som kan hålla dem över strecket.

Newcastle. Nästan hela världen verkar hoppas att Newcastle åker ur Premier League, som om det skulle förändra eller förbättra något materiellt. Helt säkert önskar sig Newcastle nog ett väldigt konstruktivt och produktivt januarifönster.

Norwich. Det ser inte ljust ut för Norwich som verkar få byta division för fjärde säsongen i rad. Utan en Jack Grealish i laget blir det svårt för Dean Smith att rädda Norwich kvar på ett hårstrå. Norwich måste alltså önska sig att deras ”Grealish” kliver fram.

Annons

God jul!

Publicerad 2021-12-23 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto