Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ett annat Bournemouth har kommit tillbaka till Premier League

Peter Hyllman

Bournemouth svarade för en alldeles lysande ligapremiär med en synnerligen övertygande 2-0-vinst hemma mot Aston Villa. Visst, Aston Villa var allt annat än bra i den matchen, men samtidigt svarade Bournemouths spelare för en alldeles lysande insats vilket inkluderar även några av lagets nya spelare. Betyder detta att vi kanske har underskattat Bournemouths möjligheter den här säsongen?

Har vi underskattat Bournemouth så är vi sannerligen inte ensamma om det. Mindre än en vecka innan ligapremiären konstaterade Scott Parker själv att Bournemouth ”befann sig långt bort från där de behöver vara” tillsammans med det kanske mer inflammerade påståendet att Bournemouth ”inte ville ge sig själva chansen att kunna konkurrera” som lag i Premier League.

Åtta spelare i Bournemouths lag som slutade tvåa i EFL Championship förra säsongen har lämnat klubben den här sommaren. Endast fem spelare har värvats. Två av dem som fria transfers och båda är dessutom skadade, Joe Rothwell och Ryan Fredericks. Övriga tre, Marcus Tavernier, Neto och Marcos Senesi, har värvats för endast strax över £10m bara några få dagar innan ligan startade.

ANNONS

Bournemouth gick in i säsongen med endast tre ordinarie mittbackar. Av dem är Lloyd Kelly helt säkert bra nog för Bournemouth i Premier League. Chris Mepham och James Hill är däremot svårt att se att de ska vara bra nog att bidra till att hålla Bournemouth kvar i Premier League. Marcos Senesi är för all del en förstärkning. Jefferson Lerma fick spela mittback mot Aston Villa men är mer defensiv mittfältare i grunden.

Några få spelare bar Bournemouth till uppflyttning till Premier League förra säsongen och det är några få spelare som Bournemouth och Scott Parker måste hoppas ska kunna hålla Bournemouth kvar i Premier League den här säsongen. Jefferson Lerma inte minst, det är något av ett underverk att han fortfarande är kvar i klubben. Lloyd Kelly, lagets unge kapten. Dominic Solanke som förra säsongen gjorde 30 mål för Bournemouth.

ANNONS

Om Marcus Taverniers och Kieffer Moores prestationer mot Aston Villa är någon slags representativ vägledning för vad de kommer kunna bidra med den här säsongen så kommer även de ha mycket att bidra med. Samtidigt är det svårt att förvänta sig att de ska kunna ha den utväxlingen i mer än kanske någon handfull matcher under den här säsongen. Alla motståndare kommer inte vara lika tillmötesgående som Aston Villa.

Maxim Demin, Bournemouths ryske ägare, har omgetts av rykten och rapporter att vara på väg att vilja sälja Bournemouth. Tydligt är att han inte längre verkar vilja investera i klubben och spelartruppen i samma utsträckning. Demin har för all del inte som rysk ägare påverkats av några brittiska sanktioner likt Roman Abramovitj, men man kan ändå tänka sig att situationen i allmänhet gjort honom lite mer avvaktande.

ANNONS

Är Demin på väg att sälja Bournemouth så kan även detta förklara en relativ ovilja att pumpa in mer pengar i klubben. Samtidigt är Bournemouth naturligtvis värda mer som en Premier League-klubb än som en klubb i EFL Championship, så antingen gäller det för Demin att i så fall sälja Bournemouth illa kvickt eller investera på ett sätt som i alla fall inte gör det högst osannolikt att Bournemouth håller sig kvar i Premier League.

Alltså är det ett annat Bournemouth som har kommit upp i Premier League den här gången än det Bournemouth som kom upp i Premier League förra gången och som åkte ur Premier League efter att ha hållit sig kvar fem säsonger i Premier League. Den gången var Bournemouth en klubb med mycket tydliga ambitioner. Bournemouths ambitioner den här gången är inte alls lika tydliga. Tvärtom är de tämligen otydliga.

ANNONS

Kontrasten till övriga uppflyttade klubbar liksom andra möjliga konkurrenter är i så fall desto mer tydlig. Fulham har investerat tämligen klokt i sin spelartrupp och ser starkare ut än de gjorde redan förra säsongen. Nottingham Forest har gjort en rejäl satsning på sin spelartrupp inför den här säsongen. Bournemouth ligger snarare på samma nivå som Southampton, Leicester och Wolves, men med en betydligt svagare grund att stå på.

Att kräva att Bournemouth ska hålla sig kvar i Premier League är kanske inte något realistiskt krav till att börja med. Men man får inte intrycket att Bournemouth riktigt gett sig själva en vettig chans att hålla sig kvar, och det borde vara det minsta man kan begära av någon klubb. Vinsten mot Aston Villa säger oss kanske att Bournemouth inte kommer vara vilken slagpåse som helst den här säsongen.

ANNONS

Men vinsten mot Aston Villa förändrar inte det första och grundläggande intrycket av Bournemouth inför den här säsongen.

:::

TRANSFERKOLLEN

Mikkel Damsgaard, Sampdoria till Brentford. Från en dansk mittfältsstjärna till en annan. Det är väl inte precis någon större hemlighet vem Damsgaard är tänkt att ersätta här och som sådan ersättare är Damsgaard sannerligen inte något dåligt val. En extremt skicklig spelare som vi hade hört ännu mer av om det inte varit för några olyckliga skador. Betyg: Berömlig – (+++++)

Publicerad 2022-08-11 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto