Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ralph Hasenhüttl är alltmer isolerad i Southampton!

Peter Hyllman

Knappt har säsongen ens hunnit börja innan det första snacket om en manager på väg att få sparken börjar vädras. Och nej, till viss förvåning handlar det alltså inte om Erik ten Hag i Man Utd, där är det snarare ägarna som befinner sig i skottgluggen. Sportsmail rapporterar hur som helst att Southamptons Ralph Hasenhüttl har tappat förtroendet hos lagets bästa och viktigaste spelare.

Det går till och med så långt att Southamptons spelare sägs vara överraskade eller förvånade att Hasenhüttl inte fick sparken under sommaren. Bakgrunden ska tydligen vara att dessa spelare i ett möte med Southamptons klubbledning efter slutet av förra säsongen framförde sin negativa uppfattning om Hasenhüttls management. Då hade Southampton förlorat tio av sina sista 13 matcher.

Southamptons respons på denna synpunkt verkar vara att ha bytt ut Ralph Hasenhüttls hela tränarstab. Men Hasenhüttl själv sitter onekligen kvar på sitt jobb. Vilket alltså anses ha gjort Southamptons spelare både förvånade och besvikna. Många menar att det borde ha varit Hasenhüttl själv som fick sparken, inte tränarstaben. Missnöjet med Hasenhüttls metoder verkar ha blivit allt större.

ANNONS

Något av det gick kanske att ana i Southamptons match mot Tottenham. Hasenhüttl bytte ut två spelare i halvtid i en match som Southampton till sist alltså förlorade med 1-4, och efter matchen kommenterade Hasenhüttl lagets prestation med att den ”helt enkelt inte var bra nog”. Det må så klart vara sant, men det är sällan något bra tecken när en manager börjar såga sitt lag offentligt.

Ralph Hasenhüttl börjar kännas alltmer isolerad i Southampton. Isolerad från spelarna som inte längre verkar ha något större förtroende för hans metoder. Isolerad från sin egen tränarstab som inte längre är hans tränarstab. Isolerad från Southamptons klubbledning med vilka han enligt uppgift haft mycket liten kontakt under sommaren gällande Southamptons spelarköp.

Märkligt får man ju även beskriva Southamptons förfarande att byta ut hela tränarstaben men inte samtidigt byta manager. Man har alltså valt att behålla Hasenhüttl som manager men i princip samtidigt valt att handikappa honom genom att slänga bort mer eller mindre hela hans verktygslåda av relationer och metoder. Svårt att se varför man byter ut en hel tränarstab om man inte har för avsikt att sparka sin manager.

ANNONS

Någon sådan avsikt säger sig däremot Southampton inte ha. Nu behöver för all del inte det betyda särskilt mycket, det är sådant vi hör klubbar säga hela tiden, ibland mindre än ett dygn innan man sparkar sin manager. Men ett skäl varför Southampton väljer att inte sparka Ralph Hasenhüttl skulle kunna vara att han accepterar och delar deras syn och strategi att värva och spela billiga och unga spelare på väg uppåt i karriären.

Tålamod har Southampton definitivt haft med Ralph Hasenhüttl, som under sina fyra säsonger aldrig slutat på övre halvan och som normalt sett har slutat med Southampton på antingen femtonde eller sextonde plats. Southampton har dessutom tangerat Premier Leagues rekordförlust om 0-9 inte bara en gång utan två gånger under dessa år, och det var väl en hel del som var förvånade att Hasenhüttl inte fick sparken redan där och då.

ANNONS

Oroande för många är att detta är ett tecken inte så mycket på tålamod som på bristande ambition från Southamptons sida. Att man så att säga nöjer sig med vad man har så länge detta betyder spel i Premier League. Southampton som klubb går in i varje ny säsong och försöker enbart att inte bli nedflyttade. Southampton som lag och Hasenhüttl som manager går in i varje match och försöker enbart att inte förlora.

Detta försök misslyckades med emfas i Southamptons första match mot Tottenham, och med flera rapporter om bråk i omklädningsrummet efter matchen. Mot Leeds på lördag måste Southampton åtminstone försöka vinna, annars är det nog inte längre spelbart att Ralph Hasenhüttl blir den förste managern i Premier League att få sparken.

:::

TRANSFERKOLLEN

Issa Diop, West Ham till Fulham. Mittback som har varvat bra insatser med mindre bra insatser för West Ham kan mycket väl visa sig bli en mycket bra värvning för Fulham. Svårt att säga om West Ham och Fulham är direkta konkurrenter i tabellen men något känns det ju som att West Ham här väljer att förstärka en av sina motståndare. Diop kan tjäna Fulham poäng och kosta West Ham poäng. Betyg: Väl godkänd – (+++)

ANNONS
Publicerad 2022-08-12 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto