Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En halv söndag med två matcher med helt olika appeal

Peter Hyllman

Två matcher den här söndagen borde ha varit fyra matcher. Men på grund av vad som beskrivs som säkerhetsskäl så skjuts matcherna mellan Chelsea och Liverpool, samt mellan Man Utd och Leeds, på framtiden. Detta naturligtvis på grund av drottningens bortgång, begravning och behovet av poliser för respektive match. Lite synd så klart, men det är vad det är helt enkelt.

Något typiskt är det så klart för Premier League. Förra helgen när det inte fanns något som helst behov av att ställa in och skjuta upp matcher så valde man att göra det både frivilligt och opåkallat, som något slags performativt sätt att visa respekt. Den här helgen, när man alltså väljer att inte ställa in eller skjuta upp några matcher, blir man däremot tvingade att göra det av helt praktiska skäl.

Premier League har med detta bundit inte bara sina egna händer bakom ryggen, utan även satt flera klubbar i brydsamma situationer. Bara att försöka knyckla in en match i det redan tuffa spelschemat kan bli både svårt och krångligt. Att för Chelsea, Liverpool, Man Utd, Leeds, Brighton och Crystal Palace knyckla in två matcher kommer göra livet och säsongen mycket mer obekväm för dem.

Annons

Man skall dock inte gråta över spilld mjölk sägs det ju. Hellre än att beklaga sig över matcherna som inte blev av den här söndagen går det ju att se fram emot de matcher som ändå blir av. Nämligen Brentfords match mot Arsenal under tidiga eftermiddagen, och därefter Evertons match mot West Ham under sena eftermiddagen. Två matcher var och en med sin lite olika appeal.

Brentford vs Arsenal

Den här matchen inledde förra säsongen. Den gången vann Brentford övertygande och med den segern ställdes också många av de frågetecken som Arsenal hade att brottas med under mest hela den säsongen.

Frågan är om och i så fall hur den här matchen slutar annorlunda. Både Brentford och Arsenal har inlett den här säsongen mycket bra. Brentford har bara förlorat en enda match så här långt och ligger nia i tabellen efter sex omgångar.

Annons

Arsenal å sin sida ledde ju ligan inför den här omgången. Man inledde med fem raka vinster innan den första förlusten kom i senaste matchen borta mot Man Utd. Hur vi ska bedöma Arsenal beror mycket på hur de kommer svara på den typen av motgång.

Både Man City och Tottenham vann ju under lördagen, så om Arsenal vill behålla den där förstaplatsen måste de helt enkelt vinna mot Brentford. Annars kommer Arsenal för första gången den här säsongen kunna titta uppåt i tabellen och se mer än bara blå himmel.

Everton vs West Ham

Fascinerande match mellan två lag som båda befinner sig på varsin sida om det så kallade nedflyttningsstrecket, som samtidigt är två lag som inte borde behöva befinna sig ens i närheten av nedflyttningsstrecket.

West Ham har startat den här säsongen oväntat svagt måste man nog säga, med en enda vinst på sina första sex matcher. Spelmässigt har dock West Ham sakta men säkert blivit allt starkare, i synnerhet efter den första vinsten mot Aston Villa.

Annons

Hemmamatchen mot Tottenham slutade 1-1 men det var en match som West Ham rent spelmässigt dominerade och kanske i någon menin förtjänade att vinna. Bortamatchen mot Chelsea förlorades med 1-2, men först efter några extremt tveksamma domslut.

Everton är det enda laget i ligan, tillsammans med Leicester, som ännu inte vunnit en enda match den här säsongen. Å andra sidan är det nu fyra matcher sedan Everton faktiskt förlorade en match, med fyra raka oavgjorda matcher i bagaget.

Dags för Everton att vinna sin första match nu. David Moyes har inte haft någon större lycka med sig när han förut har återvänt med något av sina lag till Goodison Park, hans gamla jaktmarker. En arena som en gång älskade honom, men numer föraktar honom.

Hur lång tid kommer det realistiskt sett att ta innan Everton konkurrerar regelbundet om europeiska cupplatser igen? – är en fråga som en och annan frustrerad Evertonsupporter ställer sig i dessa dagar.

Annons

En omöjlig fråga att ge ett vettigt svar på naturligtvis. Med kompetenta ägare och kompetent klubbledning behöver det inte ta många år alls för Everton. Men med den ägare och klubbledning Everton nu har känns det ganska långsökt ärligt talat.

Med nuvarande ägare, nuvarande klubbledning och nuvarande manager är det enda som Everton realistiskt sett kan hoppas på att hålla sig kvar i Premier League. Det lyckades med ett nödrop redan förra säsongen.

Det ser inte ut att bli lättare den här säsongen.

Publicerad 2022-09-18 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto