Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En meningsfull vinst, men vad betyder förlusten?

Peter Hyllman

Liverpool tog en välförtjänt och meriterande seger hemma på Anfield mot värsta rivalerna Man Utd.

Två spelare visade sitt stora värde för Liverpool. I det ena fallet är det fråga om en väldigt positiv nyhet. I det andra fallet är det fråga om en ofta grovt underskattad lagspelare.

Luis Suarez har precis den internationella kvalitet och nous som krävs för att leda en anfallslinje i en klubb som Liverpool, vilket han illustrerade i den här matchen. Fanns det några tvivel tidigare huruvida det var en bra värvning för Liverpool så bör de vara borta nu.

Dirk Kuyt levererar alltid i stora matcher – kanske inte alltid med egna mål, men med ett oerhört värdefullt och gediget lagarbete. Den här gången adderades insatsen som sådant med ett tämligen oväntat, inte förtvivlat hårdarbetat, men inte desto mindre spektakulärt hat-trick.

Annons

Shades of Danny Murphy!

:::

För Man Utd motiverar den här insatsen inget annat än en synnerligen välförtjänt förlust.

Det går inte att gå in så passivt till en sådan här match, det går inte att göra sådana misstag som Nani gör vid det andra målet, det går inte att agera som Man Utds försvar gör vid det tredje målet, och förvänta sig något annat resultat än en förlust.

Man Utds omklädningsrum efter matchen, och på träningsanläggningen under hela den kommande veckan, bör koka av helig vrede över den egna insatsen.

Är så inte fallet – då finns det ingen anledning att se positivt på återstoden av den här säsongen.

Nu tror jag trots allt att så är fallet – och varje liten tillstymmelse till tendens att nästa helgs cupmöte med Arsenal skulle tas på något annat än värsta blodiga allvar, försvann nu i en hagelskur av holländsk träskomagi.

Annons

…………………………………………………

För Man Utd var det här slutet på en synnerligen dålig vecka med två bortaförluster på raken. Laget tar nu spelledigt under veckan och får ladda batterierna inför kommande insatser.

I och med att Arsenal inte vann i lördags så blir inte effekten av dagens förlust så väldigt betungande, inte särskilt mycket har förändrats i tabelltoppen.

Och givet att det här var en av de främsta helgerna där Arsenal hoppades på att mycket skulle kunna förändras, så är det från mitt ligaperspektiv i slutänden ändå Arsenal som måste grämja sig mest efter den här helgen.

Båda lagen förlorade slag i helgen. Kriget fortsätter!

:::

Kommentarsfältet ikväll riskerar väl infekteras med segerrusiga Liverpoolfanboys som av oklar anledning hellre hånar mig än gläds åt det egna lagets framgång.

Annons

Jag hoppas och tror att de mer vettiga Liverpoolsupportrarna härinne inser och anser att jag knappast har gett dem någon anledning till det.

Tvärtom – även om förlusten svider för mig personligen så klarar jag av att “lyfta på hatten” för en stor och stark prestation av Liverpool, en respekterad rival och motståndare.

Be Champions!!

Publicerad 2011-03-06 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto