Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En liten poäng för Englands landslag, en gigantisk poäng för engelsk fotbollsframtid

Peter Hyllman

Så England behöver oavgjort ikväll borta mot Montenegro för att även rent teoretiskt kvalificera sig för kommande sommars Europamästerskap i Polen och Ukraina.

Det faktum att Montenegro väljer att stå över några av sina viktigare spelare – bland dem Milan Jovanovic, Marko Basa och Nikola Drincic – på grund av att de samtliga är ett gult kort från avstängning, är något som borde göra uppgiften lite enklare för England.

Montenegros skäl att överväga detta lite annorlunda taktiska knep är att de i sista kvalmatchen möter Schweiz borta, som än så länge har chansen att snuva Montenegro på andraplatsen i gruppen. Montenegro hade förmodligen inte funnit sig själva i detta läge om de de inte tappat fem av sex poäng i sina två senaste kvalmatcher, mot Bulgarien och Wales.

Annons

Efter dessa båda matcher beskrev Montenegros förbundschef, Dejan Savisevic, laget som varandes i fritt fall. Naturligtvis fick förbundskapten Zlatko Kranjcar sparken, trots ett i stora drag lysande kval, och hans ersättare Branko Brnovic gör nu sin första match som förbundskapten.

Att England har bortaplan ikväll skulle i vanliga fall ses som en nackdel. Men i det här kvalspelet har det visat sig vara tvärtom, där Englands två enda poängtapp har kommit på hemmaplan. På bortaplan har man vunnit samtliga tre matcher så här långt.

:::

Paul Hayward om Phil Jones och hans möjliga roll för England och för all del också Man Utd. Det mesta av pratet inför matchen är att Phil Jones kan få göra sin debut redan nu.

https://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/oct/06/england-phil-jones

Givet den engelska förbannelsen så är det väl med den här hypen nästan upplagt för ett självmål eller två. Eller är det kanske bara i mästerskap som sådant händer?

Annons

:::

Annars är det mest oroande i Englands läger frågetecknen kring Wayne Rooneys mentala tillstånd sedan hans far först arresterats, och därefter släppts mot borgen, i samband med en skotsk spelskandal.

Annars är ju jag mer orolig över att den främsta diskussionspunkten i och runt landslaget verkar vara kvaliteten på boendet under det kommande mästerskapet. Som om England redan vore kvalificerade.

Vilket de så klart inte är. Torsk ikväll och Montenegro vinner borta mot Schweiz i sista omgången så är England helt plötsligt tvåa i gruppen. Not out of the realm of possibility.

:::

Telegraph rapporterar att Bobby Zamora kommer få spela bredvid Wayne Rooney i Englands anfall.

En mycket intressant kombination.

:::

En gissning på Englands matchtrupp:

Dzo Hart (Mancester siti) – Esli Kol (Celzi), Dzon Teri (Celzi), Fil Dzagielka (Everton), Fil Dzons (Mancester junajted) – Esli Jang (Mancester junajted), Skot Parker (Totenham), Geret Beri (Mancester siti), Teo Volkot (Arsenal) – Wejn Runi (Mancester junajted), Bobi Zamora (Fulham).

Annons

På bänken: Skot Karson (Bursaspor), Lejton Bejns (Everton), Geri Kejhil (Bolton), Dzejms Milner (Mancester siti), Frank Lampard (Celzi), Stjuart Dauning (Liverpul), Deni Velbek (Mancester junajted).

:::

En ljuspunkt för framtiden är hur som helst tidigare Southamptons och numer Arsenals 18-årige talang Alex Oxlade-Chamberlain som igår gjorde hat-trick när England U21 bortaslog Island med 3-0.

Kanske är Theo Walcotts dagar räknade – i såväl England som Arsenal.

…………………………………………………

Jodå, den här fantastiska texten om Leicester City och vintern 1962/63 måste ni bara läsa.

https://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/oct/06/forgotten-story-leicester-city-ice-kings

Leicester är ju kanske på väg uppåt i seriesystemet igen till Premier League, under Sven-Göran Eriksson och med inte så lite hjälp av nya thailändska pengar.

Annons

Men som den här texten klart och tydligt illustrerar, Leicester är inte bara en nya fotbollens dagslända utan en traditionsfylld klubb med starka rötter i engelsk fotbollshistoria.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Blackburn befinner sig på träningsturné i Indien under landslagsuppehållet. Exakt vad oddsen är att Steve Kean återvänder från den resan fortfarande manager för Blackburn vet jag inte, men de borde vara rätt höga.

:::

Kanske ligger en konflikt och gror i Tottenham där Harry Redknapp kritiserar Rafael van der Vaart för bristande defensivt arbete och för att han klagar när han får spela på en annan position än den han föredrar. Holländare(n) är ju inte precis känd(a) för att ”bita ihop och bara göra sitt jobb”.

Be Champions!!

Publicerad 2011-10-07 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto