Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Samlat från veckan

Peter Hyllman

Chelsea. Chapeau!

Gamlingarna protesterade, gamlingarna hade fått nog. Det var inte ett nytt Chelsea vi såg. Det var ett gammalt Chelsea. Det var gamlingarna som fixade biffen och vände på det tunga underläget mot Napoli.

Det var en fantastisk europeisk cupkväll på Stamford Bridge. Och vilken vändning av Chelsea och vilken framgång. Även om det med spelare som Terry, Lampard och Drogba som förgrundsgestalter (igen) är mest för stunden snarare än för framtiden.

Men i det läge som Chelseas säsong befinner sig, så är det just för stunden de nu måste satsa allt de har. Om inte annat så för att där ska finnas någon framtid.

Annons

Och vilken avsiktsförklaring av Roberto Di Matteo!

:::

Jaha. Ett Serie A-lag i kvartsfinalerna. Och ett Premier League-lag i kvartsfinalerna. Premier League var skit och Serie A var ”da shit”, eller hur var det nu igen?

Det svänger snabbt i fotboll. Då är det lätt att som kommentator stå där med rumpan bar.

Jag kommer ihåg VM i Sydafrika. I de första slutspelsrundorna pratades det om europeisk fotbolls död. Någon vecka senare var tre av fyra semifinallag och båda finallagen europeiska. Helt plötsligt satt Sydamerika i skiten. Experternas flipp-floppande antog bibliska proportioner.

:::

Man kan ju rätt lugnt säga att Man City och Man Utd båda två, oavsett uttalanden från båda håll om motsatsen, har gått all-in på ligan den här säsongen.

Det kan bli en episk kamp.

:::

Apropå fotboll och svänga snabbt. Vaf-n händer med Paul Pogba, Man Utd och Juventus? Än slinker han hit, och än slinker han dit, och än slinker han ner i diket. Även här är det tydligen klokast att avvakta säker information innan man kommenterar.

Annons

:::

FA-cupkvartsfinaler i helgen. Sweet! Liverpool är ju ett gediget cuplag den här säsongen, och kanske rullar Chelseamaskineriet igång igen. Men jag håller ändå fast vid att det är Everton, Sunderland eller Tottenham som lägger beslag på FA-bucklan i maj.

Kanske fördel Everton som verkligen bara har den att spela för och inget annat som kan distrahera.

:::

Napoli och Athletic är ändå två lag som jag verkligen tycker har satt färg på det europeiska cupspelet den här säsongen.

Det är kul att fler sådana lag börjar vakna upp på den europeiska cupscenen, det skapar mer mångfald, mer variation, högre konkurrens och därmed högre kvalitet. Jag tror vi ser den utvecklingen av ett antal anledningar.

Ett, de pengar som under en längre tid kommit toppen tillgodo genom Champions League har nu tricklat ner och satt sig i systemet och därigenom skapat en stabil ”övre medelklass” inom den europeiska fotbollen.

Annons

Två, expansionen av Europa Leagues format, samt möjligen reformen av Champions League-kvalet, har gett fler lag europeisk cuprutin på ett helt annat sätt än förut.

Tre, lågkonjunkturen tillsammans med kommande regler om financial fair play har förändrat förhandlingsläget mellan storklubbarna och de något mindre klubbarna, som därmed ges bättre möjligheter än förr till långsiktigt lagbygge.

:::

Lite kort och gott från vad jag lyckats observera under en vecka som för min del varit hektisk och splittrad av både fotboll och sådant som inte är fotboll. Under fredagseftermiddagen blir det väl en blogg som diskuterar Champions League-lottning också.

Be Champions!!

Publicerad 2012-03-15 22:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto