Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllmans hörna: Få vinnare men fler förlorare

Peter Hyllman

Rent personligen var det här en rätt jobbig helg. Att först under lördagen få se samtliga av Man City, Chelsea och Arsenal plocka upp fulla poäng, förvisso hyfsat väntat i åtminstone två av tre fall, i vetskapen om att Man Utd dagen efter måste bege sig till Newcastle. Sedan vänta en hel lång söndag på vad man vet kommer bli en ångestladdad match.

Vilket det var ända fram till dess att Tom Cleverley gjorde vad som väl troligtvis var omgångens mål. Läget däruppe i toppen av tabellen kan alltså betraktas som oförändrat, och gladast för det får väl ändå trots allt Man Utd vara, de hade den på förhand tuffaste helgen framför sig. En helg som på förhand mycket väl hade kunnat försämra läget för laget.

Annars var det i stor utsträckning en ligaomgång i vilken flera lag kastade bort möjligheter att avancera i tabellen. Southampton sjabblade hemma mot Fulham och fick bara oavgjort i en typ av match som de verkligen behöver börja vinna. QPR fortsätter se förvirrade ut på planen vilket ledde till ännu en tung förlust, den här gången borta mot West Brom. Och Liverpool lyckades inte följa upp den utmärkta segern mot Norwich med ett resultat hemma mot Stoke.

Annons

Hur många självmål ska Southampton klara av att göra den här säsongen? Det är som Man Utd säsongen 2009/10, fast tvärtom. Ownie har inte bara bytt lag, han har bytt position på planen.

Nu inleds ännu ett landslagsuppehåll, denna alldeles speciella form utav fotbollssäsongens torrjuck, och inför det uppehållet kan vi åtminstone konstatera några mer eller mindre uppenbara tendenser:

:::

Tottenham har inlett marschen uppåt

Säsongsinledningen var väldigt svag för Tottenham, men resultaten på senare tid har katapulterat laget uppåt i tabellen, och de ligger nu mycket väl på par för att konkurrera om Champions League-platserna. Man ska inte göra för mycket av enskilda resultat, men vinsten på Old Trafford rätade nog ut många frågetecken för Tottenham och Villas-Boas, och laget ser ut att ha både taktik och självförtroende i rätt läge för tillfället.

Annons

Newcastle har landat på sin rimliga position

Min bedömning inför säsongen var att Newcastle hade maximerat sin prestation förra säsongen, att ännu en Champions League-utmaning inte var helt realistisk och att laget den här säsongen snarare skulle falla tillbaka i tabellen, ner till platserna 8-12. Spelet hittills under säsongen, och de svagheter som laget manifesterade i kvällens match, visar att detta förmodligen var en berättigad bedömning.

Swansea befinner sig i limbo

Om Tottenham befinner sig i rörelse, samtidigt som Newcastle befinner sig på plats, så råder egentligen bara oklarhet kring Swansea. Laget inledde säsongen extremt starkt, men har definitivt hamnat i ett bakvatten. Tre raka förluster i ligan följdes idag upp av oavgjort hemma mot Reading, efter ett 0-2-underläge i halvtid. Matchbilden speglar Swansea som helhet, resten av säsongen kan gå både upp och ner.

Annons

:::

Omgångens lag (4-2-3-1):

:::

Omgångens spelare:

Aaron Lennon, Tottenham. I en omgång som trots allt inte hade någon riktigt enskild outstanding spelare så var jag ändå mest imponerad av Lennon idag, som var den genomgående bästa spelaren för Tottenham och som gjorde vad Tottenham tidigare under säsongen misslyckats med, att döda matchen.

:::

Omgångens mål: Tom Cleverley, 3-0 vs Newcastle

…………………………………………………

Riktigt hårda tag på St James’ Park och det pratades en del om att Howard Webb tappat matchen. Själv tyckte jag det var befriande att se en Premier League-match där det fick smälla lite i benpiporna. Det är aldrig fel så länge båda lagen ger och tar.

:::

Omgångens icke-spelare: Brad Friedel. Åtta år, 310 ligamatcher, Friedel har inte missat en enda av dem under denna tid. Men idag spelade han inte, Villas-Boas kunde inte längre hålla det tunga köpet Hugo Lloris på bänken, och en av Premier Leagues mäktigaste sviter är därmed bruten.

Annons

:::

Och på andra sidan av just det myntet så lyckades Gareth Bale och Luis Suarez både göra sig själva till åtlöjen samtidigt och ge ännu mer foder till varför domare möjligen tvekar när det kommer till att ge dem straffar eller frisparkar ens när de förtjänar det.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-10-07 21:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto