Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Att institutionalisera det omöjliga

Peter Hyllman

“Å andra sidan var det väldigt lite som för några veckor sedan talade för att Aston Villas säsong skulle vända. Därefter har de tagit två raka segrar, borta mot Sunderland och nu senast igår kväll hemma mot Man Utd.

Ibland går det inte alltid som man tänkt sig. Så där skulle delar av avslutningen av morgondagens blogg ha sett ut. Aston Villa ledde då med 2-0 efter två riktigt snygga mål av Andreas Weimann. Det allmänna budskapet gällde vad lite som krävs för att vända en säsong, psykologiskt såväl som resultatmässigt.

Tre mål under matchens sista halvtimme av Javier Hernandez ändrade dock på den tankegången. Ännu en osannolik vändning blev alltså facit. Det kan synas som något på förhand självklart, men är det naturligtvis inte. I den mån Man Utd har, som någon uttryckte det, institutionaliserat det omöjliga, så handlar det om en vinnarkultur och ett organisatoriskt självförtroende som speglar klubbens ledarskap.

Annons

Pressen är nu i alla fall överflyttad på Man City och Chelsea. Man Utd har haft sin tuffa bortamatch. Nu är det upp till dem att vinna sina tuffa hemmamatcher.

:::

Aston Villa förlorade förvisso matchen och saboterade min skissade bloggavslutning. Jag är ändå inte säker på att det egentligen saboterar poängen. Aston Villa vann förra helgen, och gjorde en på många sätt riktigt bra match ikväll. De fick kanske inte med sig poängen, men ändå känns det som att Aston Villa möjligen har hittat sig själva.

Båda lagen visade emellertid upp ett närmast kaotiskt försvar. Det är inget som något av lagen har råd att leva med.

Andreas Weimann, härlig spelare.

Det är mycket som imponerar med Aston Villas spelartrupp. Laget befinner sig i ett utsatt läge, men Paul Lambert mönstrar ändå en startelva idag som är fylld av unga spelare och egna produkter. Han är verkligen inte rädd för att ge unga spelare chansen, och börjar det bära frukt på riktigt så är Aston Villa ett lag för framtiden.

Annons

:::

Chris Smalling har långt kvar till matchformen.

Man Utds problem i backlinjen kvarstår. Alltmer framstår en januarivärvning av Ryan Shawcross som det optimala alternativet.

:::

Klassisk film. Och kanske lite passande med tanke på Javier Hernandez succéinhopp. Orale!

Be Champions!!

Publicerad 2012-11-10 21:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto