Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllmans hörna: Arsenal lyfter i motvind, vad gör Tottenham?

Peter Hyllman


:::

Kan Andre Villas-Boas leda sitt lag i motgång?

Fyra poäng på de fyra senaste ligamatcherna. Gareth Bale skadad i några veckor. Det börjar se tämligen motigt ut för Tottenham som den här helgen tappade sitt egna initiativ i kampen om Champions League-platserna till i första hand Arsenal, samtidigt som Chelsea kunde skapa lite marginal.

Med undantag för säsongsinledningen, då det ändå var väldigt många matcher kvar på säsongen, så är det här kanske första gången som Tottenham den här gången befinner sig i en rejäl svacka. Det ställer naturligtvis större krav på ledarskap i syfte att återigen vända ligatrenden det egna lagets väg.

Annons

Det är generellt sett svårare att leda ett lag i motgång än vad det är att leda ett lag i medvind. Andre Villas-Boas mäktade aldrig riktigt med den uppgiften under sin tid som manager i Chelsea, men nu är det nödvändigt för honom att lyckas med det i Tottenham om det ska bli något Champions League för dem nästa säsong.

I det avseendet har Arsene Wenger hittills onekligen visat att gammal, och mest erfaren, också är äldst.

Vinst och säkerhetsmarginal för Newcastle

Det kan mycket väl ha varit omgångens viktigaste mål. Dessutom tillkom det på tilläggstid på St James’ Park. Det hade inte varit något härligt läge för Newcastle att gå in i nästa helgs stora derby mot Sunderland, med två-tre lag sniffandes dem i hälarna i nedflyttningsstriden.

Så hade varit fallet om de förlorat idag eller om de bara fått blott en poäng hemma mot Fulham. Men till sist visade sig värdet av att ha en riktig målskytt i laget. Pa Demba Cissés mål kan vara guld värt för Newcastle som nu kan gå in i derbyt med allra minst fem poängs marginal ned till strecket.

Annons

Har Stoke något mer att tillföra Premier League?

Lite grann från ingenstans så befinner sig däremot Stoke helt plötsligt indragna i nedflyttningsstriden. Aston Villas seger på Britannia Stadium hade ju nämligen den effekten att den inte bara gav tre poäng till Villas konto, utan dessutom förde Stoke till blott tre poäng från nedflyttningsstrecket.

Stoke har ju aldrig haft någon särskilt estetisk eller modernt tilltalande spelstil, deras taktik har snarare varit en fotbollens motsvarighet till den brända jordens taktik. Det har på något sätt kunnat accepteras och på sätt och vis beundras, enligt idén om att ändamålen helgar medlen, genom att metoden trots allt var framgångsrik. Den höll Stoke kvar i Premier League.

Men med tanke på att Stoke har misslyckats med det nästa steget i sin utveckling, att metoden nu inte nödvändigtvis visar sig vara tillräcklig, och sett till Stokes fullständiga sammanbrott under vårsäsongen, så är kanske frågan motiverad.

Annons

Vad har egentligen Stoke att tillföra Premier League framöver?

:::

Readings och QPR:s väldigt små hopp om överlevnad dog slutligen den här helgen. QPR:s på tilläggstid dessutom.

:::

Omgångens vinnare: Arsenal, Aston Villa, Newcastle

:::

Matt Lowton. Papiss Demba Cissé. Loic Remy. Kevin Mirallas. Några riktiga pärlor till mål har vi fått se den här omgången.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-04-07 19:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto