Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Back to basics för Crystal Palace?

Peter Hyllman

Crystal Palace har haft en katastrofal säsongsinledning, med blott tre inspelade poäng på de första matcherna. De ligger tillsammans med Sunderland fast förankrade i botten av Premier League.

Att Ian Holloways position i klubben alltså skulle vara osäker kommer därför knappast som någon överraskning. Jag har ifrågasatt honom länge och 1-4-förlusten i helgen hemma mot Fulham var droppen som fick bägaren att rinna över.

Min uttalade uppfattning i söndags kväll var att Ian Holloway borde få sparken. Vad som nu skett är att Ian Holloway har avsagt sig uppdraget, och klubb och manager har kommit överens om att gå skilda vägar. Frivilligt eller i preventivt syfte? Som alltid och som avsett svårt att göra en tydlig skillnad.

Ian Holloway har inte haft en helt lätt situation. Lagets stjärna Wilfried Zaha såldes till Man Utd samtidigt som lagets främste anfallare Glenn Murray är långtidsskadad. Analysen av Crystal Palace var dock redan innan säsongen solklar, laget behövde förstärkas defensivt. Samtidigt har Ian Holloway och Crystal Palace värvat mängder av spelare, men huvudsakligen offensivt.

Annons

Gapet mellan behov och verklighet blev till sist för stort. Det stora antalet värvade spelare har enligt Ian Holloways egen utsago dessutom resulterat i låg moral inom spelartruppen.

Ian Holloway har naturligtvis gjort sig skyldig till att ha satt samman sin spelartrupp på ett felaktigt sätt. Men han ska samtidigt ges beröm för att han inser sitt eget ansvar för Crystal Palaces misslyckande, och ser till att självmant dra konsekvenserna därav. Ett gott tecken på moralisk integritet.

Beslutet att lämna klubben kan också ha den positiva effekten att det tvingar spelarna att ta sitt ansvar. Nu går det inte längre att gömma sig bakom en skyldig manager.

:::

Tony Pulis och Neil Warnock verkar vara de två managernamn som är hetaste kandidaterna att efterträda Ian Holloway.

Det känns på sitt sätt lite udda. Ian Holloway har alltid stått för en snabb och passningsbaserad anfallsfotboll. Tony Pulis och Neil Warnock har å andra sidan representerat något i alla fall delvis annorlunda.

Annons

Så märkligt är det dock kanske inte. Det är så klart inte omöjligt att Crystal Palace gör analysen att om de ska hålla sig kvar i Premier League så fordras en mer cynisk approach än vad Ian Holloway presterade. Back to basics helt enkelt.

Neil Warnock har ju dessutom ett förflutet i klubben, vilket kanske talar till hans fördel.

:::

Gårdagens Champions League innebar bra resultat för både Man Utd och för Man City.

Man Utd leder gruppen efter att inte överdrivet övertygande ha besegrat Real Sociedad på Old Trafford. Dessutom knockade Bayer Leverkusen fullständigt Shakhtar Donetsk.

Man City svarade för en stark men effektiv vändning borta mot CSKA Moskva och vann med 2-1. Det börjar alltså alltmer likna vad vi redan från början trodde, det vill säga att Man City går till sitt allra första slutspel i Champions League, tillsammans med Bayern.

Annons

:::

Tre engelska klubbar befinner sig alltså i Europa League och de ställs ikväll samtliga mot lag från tidigare Sovjetrepubliker.

Tottenham beger sig till Moldavien och förmodligen så vibrerar väl spelarnas hörlurar av Bob Marley. Förhoppningsvis så håller sig dock spelarna borta från Bob Marleys rökverk.

På Liberty Stadium och på DW Stadium vankas det dock vodka i halvtid, när de ryska klubbarna Kuban Krasnodar och Rubin Kazan kommer på besök. Både Swansea och Wigan ligger bra till i sina respektive grupper.

Riktigt spännande ska det dock bli på DW Stadium. Wigan spelar så klart i The Championship samtidigt som Rubin Kazan nu måste betraktas som ett etablerat europeiskt cuplag. En tuff nöt att knäcka för Wigan.

Det är dessutom gruppfinal, där Rubin Kazan hittills har vunnit sina båda matcher, samtidigt som Wigan ligger tvåa i gruppen med fyra poäng, tre poäng för Zulte-Waregem.

Annons

En vinst ikväll vore guld värd för Wigan.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-10-24 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto