Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #15: Helt okej omgång för Manchesterlagen

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Allan McGregor, Hull
Ryan Shawcross, Stoke
Mauricio Isla, QPR
Liam Bridcutt, Sunderland
Yannick Bolasie, Crystal Palace
Ayoze Perez, Newcastle
Papiss Demba Cissé, Newcastle

:::

Tankar och slutsatser:

Strålande ligaomgång för tabelltoppen. Chelseas till synes oöverkomliga avstånd i toppen av tabellen är nu nedskuret till tre poängs ledning före Man City. Det gör naturligtvis läget något prekärt för Chelsea som nu har tappat fem poäng på sina senaste två matcher, och som nu alltså inte längre har någon nolla i förlustkolumnen.

Stoke och Arsenal har så klart historiska skäl att inte riktigt gilla varandra, även sedan Tony Pulis lämnat Stoke. Det får alltså anses ha varit salubrin för många Stokefans själar att gå in i halvtidsvila med en 3-0-ledning, även om de säkert höll på att sätta njurpajen i vrångstrupen under andra halvlek. Typiskt att Bojan Krkic ska få sin ”återupprättelse” just mot Arsenal kan man tycka.

Annons

Resultaten i övrigt gick helt och hållet Man Utds väg den här helgen. Arsenal, Tottenham, Liverpool och Everton tappade samtliga poäng. Det bygger så klart på att Man Utd klarar av att vinna ikväll borta mot Southampton, vilket jag hade beskrivit som allt annat än en lätt match även om det var så att det fortfarande fanns lätta matcher för Man Utd.

Den största frågan inför måndagskvällen är annars vilket lag som efter matchen på St Marys ligger på tredje plats i ligan. Är det Southampton så är ligan ett tvåhästrace. Är det Man Utd så finns det en skugga av en chans att det skulle kunna bli ett trehästrace.

Den stora frågan inför tisdagskvällen är annars om The Hobbit kommer att vara ungefär så bra som jag hoppas.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-12-07 22:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto