Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #16: Dåliga resultat och dåliga värvningar kan fälla Brendan Rodgers

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Tom Heaton, Burnley
Branislav Ivanovic, Chelsea
Scott Dann, Crystal Palace
Geoff Cameron, Stoke
Santi Cazorla, Arsenal
Christian Eriksen, Tottenham
Diego Costa, Chelsea

:::

Tankar och slutsatser:

Sex raka vinster för Man Utd som hänger på däruppe i toppen av tabellen. Att Man Utd skulle vara en utmanare för ligatiteln känns dock i nuläget som i bästa fall något önsketänkande. Teoretiskt kan så bli fallet, men mycket vatten ska rinna under bron innan det blir till konkret verklighet.

Framför allt känns det som om Man Utd har ett alldeles för svagt försvar för att kunna utmana Chelsea och Man City på allvar. Under flertalet matcher har de mer eller mindre räddats av David De Gea, som förvisso tillhör försvaret. I viss mening liknar de på så vis förra säsongens Liverpool, som utmanade om ligatiteln genom att släppa in många mål men göra fler.

Annons

Om Liverpool gjorde många mål förra säsongen så verkar det näst intill omöjligt för dem att göra mål den här säsongen. Ineffektiviteten är påfallande och visst är det på sitt sätt talande när Raheem Sterling spelar ensam på topp samtidigt som Brendan Rodgers båda anfallsvärvningar inför den här säsongen sitter på bänken, Mario Balotelli och Rickie Lambert.

Rodgers befinner sig lite i en rävsax. Hans jobbsäkerhet är framför allt hotad i och med att två viktiga aspekter går fel för honom. Dels presterar laget dåliga resultat på planen och i tabellen. Dels har Rodgers många och dyra värvningar misslyckats eller i alla fall inte lyckats. Normalt sett en besvärande kombination för en manager.

Arsene Wenger menade efter matchen mot Newcastle att 99,9% av fansen stödjer honom helhjärtat. Med andra ord avfärdar han sina kritiker som en minimal minoritet ej värd att bekymra sig om. Jag är i och för sig rätt skeptisk till sådana där ytterst godtyckliga procentpåståenden, men inte lär han ha fått färre anhängare efter att ha följt upp tisdagens 4-1-seger mot Galatasaray med ännu en 4-1-seger hemma mot Newcastle.

Annons

Southamptons plågor fortsätter i och med ännu en något olycklig uddamålsförlust, den här gången 0-1 borta mot Burnley, som i och med vinsten tog steget upp ovanför nedflyttningsstrecket. Nu prövas kanske Ronald Koemans förmåga att bryta en negativ trend för första gången under hans tid som manager i Southampton.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-12-15 00:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto