Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #17: Resultatet på Anfield är lose-lose för båda lagen

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Brad Guzan, Aston Villa
Joleon Lescott, West Brom
Nathaniel Clyne, Southampton
Sung-Yueng Ki, Swansea
Samir Nasri, Man City
Graziano Pelle, Southampton
Andy Carroll, West Ham

:::

Tankar och slutsatser:

Det finns matcher man måste vinna om man ska betraktas som titelutmanare på allvar, och Man Utds match i lördags mot Aston Villa var en sådan match, där Man Utd hade 1-1 och fick spela med en man mer i närmare en halvtimme, ändå blir det bara oavgjort. En match som Man Utd närmast garanterat vunnit för några år sedan, och ett resultat som är typiskt för en utmanare som inte kommer räcka ända fram.

Annons

Ett minst sagt typiskt resultat fick vi också bevittna på Anfield, i en match som på något sätt summerar båda lagens säsonger så här långt. Liverpool tar ledningen på hemmaplan men låter ändå på något sätt Arsenal få övertaget. Arsenal har övertaget och en man mer på planen i matchens slutminuter, när de ändå släpper in kvitteringen. 2-2 kan inte beskrivas på något annat sätt än två tappade poäng för båda lagen.

Sunderland å sin sida skapade en liten slice av klubbhistoria under de sista skälvande minuterna av dagens derby mot Newcastle. Adam Johnsons segermål betyder att Sunderland för första gången någonsin har vunnit fyra raka matcher mot Newcastle.

Southamptons mardrömssvit är över sedan de besegrat Everton på hemmaplan med 3-0. Ingen tvekan alls bakom det resultatet som kanske var lite högre än vad själva matchbilden egentligen antydde. Southampton kan börja andas morgonluft igen samtidigt som Evertons problem den här säsongen inte ser ut att vilja lätta upp.

Annons

Man City vinner också med 3-0, intressant nog utan en enda renodlad anfallare i laget. Vilket kan sägas visa två saker. Dels att Man City är inne i en riktigt bra period just nu och fortsätter sätta press på Chelsea. Dels att det här med enskilda spelarpositioner i det stora hela är underordnat attityd och taktiskt upplägg vad avser ett lags anfallsspel.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-12-21 21:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto