Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #19: Evertons problem är en upprättelse för David Moyes

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Brad Guzan, Aston Villa
Jose Fonte, Southampton
Geoff Cameron, Stoke
Mile Jedinak, Crystal Palace
Santi Cazorla, Arsenal
Adam Johnson, Sunderland
Ayoze Perez, Newcastle

:::

Tankar och slutsatser:

Strålande omgång för Arsenal som visar styrka och vinner sin andra raka match under juluppehållet med 2-1, den här gången mot erkänt svårspelade West Ham på bortaplan, samtidigt som egentligen alla andra lag i och runt toppen av tabellen förlorar eller tappar poäng.

Delvis var väl kanske omgången gjord för det med tanke på att flera av lagen däruppe stötte på varandra. Arsenal mötte just West Ham, Tottenham mötte Man Utd och Chelsea mötte Southampton. Att det skulle bli oavgjort i båda dessa matcher var dock svårt att säga på förhand, och än mer otroligt är så klart att Man City släpper en tvåmålsledning på hemmaplan mot Burnley.

Annons

Annars var det ett ångestmöte på Loftus Road där QPR spelade av en tät men inte särskilt välspelad 0-0-match mot managerlösa Crystal Palace, i vad som får betraktas som två bortkastade poäng för båda lagen, som kämpar för allt vad tygen håller i botten av tabellen. Neil Warnock har nu intressant nog fått sparken från båda klubbarna.

Evertons kräftgång fortsätter, med en ny förlust, den här gången på bortaplan mot Newcastle. Roberto Martinez, som var så pass hyllad för sin första säsong med Everton, förtjänar nu också ett visst mått av kritik för hur han inte har lyckats bygga vidare på detta arbete.

Och kanske är det i någon mening också en form av upprättelse för David Moyes, som förra säsongen hånades inte bara för sina tillkortakommanden i Man Utd utan även fick se sin prestation i Everton ifrågasatt med anledning av just Martinez strålande första säsong. Fullt så enkelt var det liksom inte, att göra Everton till ett stabilt topp sex-lag.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-12-29 22:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto