Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Better hurry up, tomorrow’s deadline day…

Peter Hyllman

Transferfönstret har varit öppet i en månad rätt precis och vi har väl knappast sett någon större action i Premier League. Det kan så klart tyda på att få klubbar anser sig ha antingen behov eller möjlighet att göra några särskilt bra värvningar under detta fönster. Det kan också tyda på att det kan hända både en och annan häftig sak under morgondagens deadline day.

Naturligtvis väntar vi så klart febrilt och med andan i halsen på att QPR, som befinner sig i trubbel längst ned i tabellen, ska värva några spelare och att Harry Redknapp ska vända sig till några av sina tidigare spelare. Dimitar Berbatov har det inte helt lätt i Monaco och varför inte försöka locka hem Robbie Keane från Los Angeles?

Liverpool är en annars en klubb det ryktas ihärdigt kring. Dels kopplas klubben samman med heta fotbollsnamn som Ezequiel Lavezzi och Edinson Cavani, även om ingen av dessa spelare känns direkt trovärdiga som värvningsmål. I så fall är Saido Berahino från West Brom ett betydligt mer trovärdigt alternativ, även om jag tvivlar på att Tony Pulis vill sälja sitt stjärnskott.

Annons

Arsenal har klokt nog passat på att förstärka sin backlinje genom värvningen av Gabriel Paulista från Villareal. Därefter passade Arsene Wenger kvickt på att påpeka att Gabriels bristande engelskakunnande riskerade resultera i baklängesmål, så där garderade han sig rejält. Gabriel är dessutom mångsidig och kan användas på flera platser i backlinjen.

Med en anfallare redan värvad i form av Danny Welbeck så är nog inte anfallet den position som Wenger helst förstärker. Ser vi till vad Arsenal behöver så är det i huvudsak på defensivt mittfält som laget brister, och där har det gått rykten om att Arsenal skulle vara intresserade av Dortmunds Ilkay Gündogan, även om Wenger även sägs vara intresserad av Marco Reus.

James Milner verkar vara lite tveksam till sin framtid i Man City och Liverpool sägs rycka i honom tämligen ihärdigt. Det hade självklart varit en intressant förstärkning på mittfältet för Liverpool, som emellertid kanske i första hand behöver förstärka i backlinje och i anfall. Om Liverpool dock ges möjlighet att värva Milner så kan det mycket väl vara en värvning för framtiden, med Gerrard på väg bort från klubben.

Annons

Chelsea är på väg att göra transferfönstrets utan tvekan mest spännande värvning i Juan Cuadrado från Fiorentina. Dribblern från Serie A blir utan tvekan en injektion och en attraktion i Premier League, även om det återstår att se om Cuadrado förmår omsätta finess till produkt också i Premier League. Om han finner sig till rätta i Chelsea så kan det dock tillföra en ny dimension till Chelseas spel.

Man Utds underlåtenhet att värva en mittback också under detta transferfönster betyder att laget kommer fortsätta att tappa omotiverade poäng i ligan. Det kommer göra det mer svettigt än nödvändigt för laget att kvalificera sig till Champions League. Behovet av ett bättre försvar var uppenbart redan i somras och är inte mindre uppenbart nu, men troligtvis avvaktar man till sommaren för ett bättre utbud av spelare.

Annons

Swansea har tappat sin främste anfallare i form av Wilfried Bony till Man City, som därmed kompletterar sin anfallsuppställning. Därnäst har Bafetimbi Gomis ryktats vara på väg till Crystal Palace, men för mig låter det osannolikt att Swansea skulle acceptera att förlora båda sina anfallare utan någon större möjlighet att ersätta dem.

Tottenham har hittills inte varit överdrivet aktiva under januarifönstret. Ser vi till offensiven så verkar det som om Mauricio Pochettino förlitar sig på att Harry Kane ska fortsätta producera framåt och att Roberto Soldado samt Emmanuel Adebayor ska förmå backa upp honom i alla fall hjälpligt. I övrigt har Memphis Depay ryktats vara på gång till klubben, men det verkar föga troligt just nu.

Mycket av detta är vad som har hänt, är på väg att hända, eller möjligen vad som skulle kunna hända. Fotbollskanalen kör under måndagskvällen sin helt egna bevakning av ”deadline day”, med särskilt fokus på just Premier League, som ju är den mest köpstarka ligan och som normalt sett drar till sig de flesta av de främsta spelarna.

Annons

Några särskilda frågor kommer kanske tas upp där, som jag passar på att skicka vidare till er.

Vad tror ni händer/vad hoppas ni händer?
Vad tror ni händer/vad hoppas ni händer i sommar?
Vilka har varit höstens hetaste värvningar?
Vilka har varit höstens sämsta värvningar?
Vilken klubb har lyckats bäst respektive sämst?
Vilken spelaraffär skedde aldrig men borde ha skett?
Vilken är den sjukaste spelarvärvningen/januarivärvningen någonsin?

:::

Be Champions!!

Publicerad 2015-02-01 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto