Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #23: Missad möjlighet för Chelsea på Stamford Bridge

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Lukasz Fabianski, Swansea
Patrick van Aanholt, Sunderland
John Stones, Everton
Phillip Wollscheid, Stoke
Raheem Sterling, Liverpool
Remy Cabella, Newcastle
Jonathan Walters, Stoke

:::

Tankar och slutsatser:

Som vanligt när en stormatch är upphypad så får den svårt att leva upp till förväntningarna. Matchen mellan Chelsea och Man City på Stamford Bridge var nervig, trevande och inte alls särskilt bra. Vad som kanske värre är var att den inte ens var överdrivet spännande. Det var två lag som båda visste rätt precis vad som stod på spel men som aldrig lyftes av detta utan snarare höll sig själva tillbaka.

Annons

Matchens storhet tvingade snarare fram enskilda misstag. Vincent Kompany gör inte sig själv stolt i samband med Chelseas mål och jag tror inte att vi ofta får se ett misstag i stil med Thibaut Courtois inför Man Citys kvittering från honom igen. Det var hur som helst emblematiskt för en stormatch mellan två lag där inget av dem är i storslag.

Resultatet både passar och inte passar Chelsea. De behåller å ena sidan sitt försprång om fem poäng i tabellen. De misslyckas å andra sidan med att utöka detta försprång till åtta poäng. Ett titeljagande lag ska vinna på hemmaplan så min bedömning är att detta snarare var en missad möjlighet för Chelsea, snarare än en bevakad ledning.

De fyra storlagen under Chelsea och Man City vann samtliga detta veckoslut, samtidigt som både Southampton och West Ham förlorade. Konsekvensen är så klart att tabelltoppen i Premier League är på väg att börja se kusligt väntad ut, även om Southampton fortfarande håller i sin position insprängda mellan Man Utd och det jagande packet med Arsenal, Tottenham och Liverpool i förgrunden.

Annons

Arsenals seger hemma mot Aston Villa var imponerande sett både till resultat och till prestation. Det är samtidigt en typ av seger vars betydelse är lätt att överdriva, när allting flyter för storlaget samtidigt som inget fungerar för det mindre lag. Det kommer inte alltid se ut på det där viset för Arsenal, men det bör inge förhoppning att det i alla fall kan se ut på det där viset.

Två lag som båda verkar vara helt utan någon form av hopp är Hull och QPR, som nu båda ligger under nedflyttningsstrecket och som inte avger någon som helst form av indikation på att kunna ta sig upp därifrån. Harry Redknapp och Steve Bruce är två brittiska managers vars tid mycket väl kan vara räknad i Premier League.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2015-02-02 09:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto