Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Case closed för Dick Advocaat i Sunderland?

Peter Hyllman

Gör Dick Advocaat sin sista match med Sunderland idag?

I stort sett ingen har lyckats med konststycket att se riktigt så skitless ut på livet som Dick Advocaat har gjort de senaste veckorna. Och ärligt talat finns det ju en del konkurrens i Premier League för närvarande.

Det har spekulerats under veckan och under gårdagen rasslade det in uppgifter om att Dick Advocaat kommer att lämna Sunderland efter dagens match mot West Ham.

Det skulle försätta Sunderland i en minst sagt brydsam situation i och med att de inte har någon ersättare planerad. Burnleys Sean Dyche var tillfrågad under sommaren men det är högst oklart om han är intresserad i nuläget.

Det skulle sätta ytterligare frågetecken runt Sunderlands agerande under sommaren där de till synes lyckades övertala Advocaat att bli kvar. Istället för att ta tag i situationen så grävde man sin egen grop djupare.

Annons

Marknaden för ersättare är inte lysande. Sunderland är en klubb i mer eller mindre fritt fall, spelartruppen spretar och organisationen bakom laget är svag, transferfönstret är stängt och ägaren ovillig att spendera pengar.

De managers som skulle tacka ja till det jobbet är inte de managers man vet kommer kunna rädda Sunderland. Snarare kommer det handla om långskott för vilka Sunderland är ett steg uppåt i karriären.

Om nu inte David Moyes vore tillgänglig, han verkar ha det tufft med Real Sociedad. Vilken engelsk klubb som blir först med att knyta till sig honom igen är en stående punkt av intresse för mig.

David Moyes har å andra sidan redan tagit på sig ett självmordsuppdrag inom den engelska fotbollen. Han är förmodligen lagom sugen på att snöra på sig bombvästen igen.

:::

Något är ganska fundamentalt fel med den moraliska kompassen inom fotbollen när det till sist krävs ett gäng multinationella företag för att slå näven i bordet och verkligen kräva Blatters avgång.

Annons

@lovefutebol: “Irony has been clubbed around with a 7 iron when companies like McDonald’s and Coca-Cola can position themselves on the moral high ground.”

@_PaulHayward: “Fast food, slow interventions. McDonalds and Coca Cola waited until Blatter was dead in the water before saying he should quit. Not so brave.”

@_PaulHayward: “Blatter’s now been rejected by beer, burgers, credit cards and soft drinks. Good job he’s not a student.”

:::

Ingen helt lätt situation för Newcastle som tvingas följa upp sin goda prestation mot Chelsea som inbringade oavgjort med mersmak med en resa till Etihad för bortamatch mot Man City, och vad som med all sannolikhet innebär ännu en förlust.

Det fanns en hel del positiva tecken i matchen mot Chelsea. Spelarna såg mer fokuserade ut, laget såg mer samspelt ut, man gjorde mer än ett mål i en match för första gången sedan ligapremiären, och under 75 minuter såg man även mer organiserade ut defensivt.

Annons

Lätt hänt att detta tappas om förlusterna börjar radas upp.

:::

Visst är det lite märkligt hur ivrig Brendan Rodgers var med att slänga in Daniel Sturridge från start i Liverpool men så fort spel om England kommer på tal så börjar det pratas om överansträngning.

Inte bara Sturridge och inte bara Liverpool naturligtvis, misshandeln av det engelska landslaget har pågått i många år. Och den engelska landslagsledningen viker ned sig varenda gång.

:::

Jag har svårt att se José Mourinho få sparken under säsongen.

Ett alternativ är självklart att han går själv, men mitt under säsongen har jag svårt att se Chelsea agera. En anledning är självklar, man har erfarenhet av att ha gjort det en gång tidigare och det skapade sju år av problem.

När José Mourinho lämnade Chelsea förra gången 2007 så fanns också ett i grunden väldigt starkt lagbygge kvar. Samma starka lagbygge finns inte den här gången så fallet riskerar bli betydligt mer våldsamt. Risken är högre.

Annons

Avkastningen är inte heller jättehög. Frågan man alltid ställer sig vid sådana här beslut är vilken manager som går in och gör ett bättre jobb. Den frågan är i högsta grad relevant i det här fallet – vem gör det bättre än Mourinho?

Det kan hända att Chelsea och José Mourinho går skilda vägar, men i sådana fall tror jag mer på lugna former mellan två säsonger, inte mitt under brinnande säsong.

Publicerad 2015-10-03 00:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto