Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gästblogg: Premier Leagues starkaste årgångar - 1983

Peter Hyllman

År 1983 föddes det garanterat väldigt många duktiga fotbollsspelare. Dessvärre spelar inte speciellt många av dem i Premier League för tillfället. I min 1983-elva är det få riktigt vassa spelare. Visst, här finns Yaya Touré och Jose Fonte, men elvan tvingas också fyllas ut med bänknötare från Norwich och Watford.

Målvaktsfronten är egentligen den enda positionen där det finns en tillstymmelse till konkurrens. Michel Vorm är en duktig målvakt som för några år sedan av någon oförklarlig anledning lämnade den givna platsen i Swansea för att bänka sig bakom Hugo Lloris i Tottenham. Enligt min mening en av Premier Leagues mest korkade övergångar sett ur spelarens perspektiv under det senaste decenniet. Ben Foster är också han en duktig målvakt, även om känslan är att man trodde att han skulle bli ännu bättre.

Försvarslinjen ser vid första anblicken helt okej ut. En Bacary Sagna som fått något av en nytändning i Man City under hösten och en Jose Fonte som tydligt visar varför det är just honom som Koeman har som självklar lagkapten i Southampton. Därefter känns det tunnare. Både James Collins och Jonas Olsson är spelare som är på väg nedåt i karriären. Om årgången 1983 skulle möta ett annat lag skulle deras största skräck garanterat vara att möta en snabb högerytter. Collins och Olsson må ha rutin, men ingen av dem är väl någon Usain Bolt precis.

Annons

På mittfältet får stjärnan Yaya Touré sällskap av, ja vilka då? Två relativt okända spelare som har svårt att hitta speltid i sina respektive lag som båda dessutom är nykomlingar.

Anfallet erbjuder inte så många alternativ och spelarna känns väl mest som utfyllnad. Det kanske är taskigt mot en sådan som Jon Walters, som många tycker är underskattad, men sanningen är att han Glenn Murray eller Arouna Koné är och förblir inget annat än halvdugliga Premier League-spelare.

Den här elvan tror jag skulle få mycket svårt om den ställdes mot övriga årgångslag. Det är utan tvekan ett av de allra svagaste årgångslagen. Är det kanske till och med det svagaste?

IMG_0304

Reserver:
GK – Michel Vorm
CB – Mike Williamson, Newcastle

Publicerad 2015-11-02 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto