Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

322 - Jonas Eriksson

Lundhs pod

Avsnitt 322 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Jonas Eriksson.

Den förre Fifa-domaren petades överraskande från VM 2018 och slutade tätt därefter och släpper nu boken Korthuset om en värld där politiskt spel, vänskapskorruption, tystnadskultur och dåligt ledarskap styr snarare än vilka som är bra domare och i poddintervjun går han hårt åt Uefa-basen Alexander Ceferin för hur han påverkar domarval och ifrågasätter Pierluigi Collina, som var Uefa-ansvarig för domarna till 2018 och är ordförande för Fifas domarkommitté, för att italienaren var en hemsk chef som spred skräck och lögner och dessutom satt på dubbla stolar och parallellt med Uefa-uppdraget lyfte fem miljoner kronor årligen för att vara domarbas i Ukraina.

Annons

Jonas Eriksson talar även om att inte veta varför han blev petad från VM, om att bli blåst på en Champions League-final, om när Fifa:s domarchef hotade ta livet av en domarkollega, om det hemska i att viktjagas, om ilskan mot Mats Gren efter knallskottet i Blåvitt-MFF, om att leva med hat och hot, om sin ifrågasatta syn på Qatar, om kvaliteten på den svenska domarkåren, om att han skattat för sina internationella ersättningar men att det råder en tystnadskultur bland svenska domare, om VAR:s vara eller icke vara, om varför han nobbade Sef, om tystnaden från SvFF, om han återkommer till fotbollen och om varför han först nu bryter tystnadskulturen.

Lyssna direkt här.

iTunes-användare hittar podcasten Lundh här.

Lyssna här via Acast.

Publicerad 2021-10-06 21:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto