Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

140 Re:Lundh – Marta

Lundhs pod

Sverige har inte haft ett lag i Champions League-finalen för damer sedan 2014. Då var det Tyresö FF som anfördes av den brasilianska världsstjärnan Marta. Tyresö förlorade och tätt därefter gick klubben i konkurs och Marta flyttade vidare till FC Rosengård som blev hennes tredje svenska klubb. Det var när hon spelade i Malmö-klubben 2016 som jag träffade henne för en poddintervju om resan från Brasilien till att bli en av damfotbollens giganter. 

Marta talade om de svåra förutsättningarna för damfotboll i hemlandet, om besvikelsen över att varken herrstjärnor eller förbund stöttade dem och om suget att hålla sig kvar i världstoppen. Dessutom berättade hon om den hemska tiden i Tyresö FF, om att klubben inte förtjänade en plats i Champions League-finalen, om hur det var när hennes lön läckte ut och om att klubben fortfarande var skyldig henne miljoner. Hon talade om sin syn på svensk fotboll, om att unga spelare inte offrar tillräckligt för att bli bra, om att hon själv aldrig kommer att bli tränare och om att hon gör allt för att hantera sin ilska.

Annons

Här hittar du podden:

Lyssna här via Acast.

Lyssna på Spotify här.

iTunes-användare hittar podcasten Lundh här.

Publicerad 2023-12-28 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto